Tidligere skrev Eikerbladet at E134 skal utvides mellom Shell og gamle Mjøndalen bru for å gi plass til midtdeler.

For å bygge nye vei, eller i dette tilfellet utvide E134 mellom Mjøndalen og Langebru, er det veldig mye infrastruktur som skal ned i bakken før veien kan utvides.

LES OGSÅ: Regjeringspartiene kutter 100 millioner til riksveier

Skal lyses opp

Hele strekningen får også veibelysning.

For å føre fram kabler og rør til denne belysningen pågår det nå et hektisk arbeid med graving av grøfter på det meste av strekningen.

–Vi legger ut om lag 10 kilometer med kabler og 80 kilometer med trekkerør av ulike dimensjoner, forteller elektroansvarlig i Statens vegvesen, Ottar Bjørnstad til Eikerbladet.

Graving av grøfter og utvidelse av veien skjer for mesteparten av strekningen Mjøndalen-Langebru på sørsiden av veien.

På deler av strekningen gjennom Steinberg skjer utvidelsen av eksisterende E134 tosidig. For å gi veien belysning skal det opp 170 master med lysarmaturer.

LES OGSÅ: Stian (16) kjørte fletta av veteranene – Debuterte med NM-bronse!

Øke sikkerheten

Bakgrunnen for prosjektet er at strekningen har vært utsatt for mange møteulykker.

– Fra 2009 til 2018 har det vært 14 ulykker på strekningen, der 31 personer har blitt skadet. Før den tid var det enda flere ulykker, der blant annet to mistet livet, sier Tom Hedalen, prosjektleder for Vegvesenet til Eikerbladet.

Tiltaket med fysisk midtdeler er av forebyggende art, og vil forhindre nye ulykker og redusere antallet drepte og hardt skadde på strekningen.