Gå til sidens hovedinnhold

Slik gikk det da MIF og SIF møttes til «Ælv Classico»

Det endte med poengdeling på Consto Arena søndag kveld.

(Drammens Tidende)

MJØNDALEN: Martin Rønning Ovenstad og Halldor Stenevik scoret hvert sitt da Mjøndalen møtte Strømsgodset til lokalderby. Prestisjetunge «Ælv Classico» endte 1–1.

Oppgjøret mellom de to lokale topplagene startet med et skremmeskudd fra gjestene. Halldor Stenevik la inn fra høyresiden og fant Fred Friday i god posisjon inne i boksen. Nigerianeren prøvde seg, men skuddet fløy rett over tverrliggeren. Det kunne blitt en drømmestart for gjestene, som gikk på et braktap forrige gang de gjestet Consto Arena.

MIF slo tilbake noen minutter senere, da Lars Olden Larsen forsøkte seg fra 16-meteren. Viljar Myhra var med på notene og reddet med klypene. Det ble tidlig klart at oppgjøret skulle by på høy fart og stor underholdning for de fremmøtte tilskuerne i Mjøndalen. Ingen av lagene ville gå tapende ut av prestisjetunge «Ælv Classico».

Utover i omgangen var det Strømsgodset som virket å ha et overtak på det som skjedde ute på gressmatta. Ingen av lagene hadde så langt kommet til de største sjansene, men det var gjestene i blått som hadde utmerket seg så langt.

Etter en periode hvor det skjedde lite foran mål, forsøkte MIFs Ole Amund Sveen seg på et skudd fra kloss hold i det 31. minutt. Det hele var litt for svakt og ble stoppet av Myhra. Hjemmelaget virket å være litt mer med på notene nå og tok mer initiativ ute på matta. Verken MIF eller SIF hadde hatt de helt store målsjansene i matchens første halvdel.

Like før pause gikk det en kule varmt ute på kunstgresset på Consto. Ole Amund Sveen var på vei mot mål i svært god posisjon, men ble ulovlig stoppet av Niklas Gunnarsson. Dommeren mente sistnevnte skulle ha gult, mens MIF-spillerne mente det burde vært rødt. Det ble litt knuffing mellom lagene ute på matta og bruntrøyene var åpenbart oppgitt over avgjørelsen.

Like etterpå gikk lagene i garderoben på stillingen 0–0. Det etter en omgang hvor Strømsgodset stort sett hadde vært det ledende laget på banen, men ingen av lagene hadde kommet til de helt store sjansene.

2. omgang

De to lagene returnerte til gressmatta med de samme lagene som gikk av før pause. Et MIF-lag med tilsynelatende litt mer energi serverte en mega-sjanse allerede få minutter inn i omgangen. Allerede etter fem minutter fikk Martin Rønning Ovenstad en upåklagelig pasning fra Benjamin Stokke like foran buret. Ovenstad var plassert på venstresiden, få meter fra mål og forsøkte seg på matchens første scoring. Det var nære for MIF-spilleren, men ballen endte i nettveggen.

Minutter senere satt det omsider for Ovenstad, som på elegant vis tok seg gjennom SIF-forsvaret og klinket ballen i mål til høyre for Myhra. 27-åringen, som selv har vært i Strømsgodset, feiret ved å hoppe over reklameskiltene og opp på tribunen, hvor han ble møtt av ekstatiske MIF-supportere. Endelig ble det altså scoring i oppgjøret mellom de to lokale rivalene. 1-0-målet kom i det 58. minutt. Mjøndalen hadde virkelig kommet tilbake etter en første omgang under pari.

Det skulle imidlertid ikke ta mer enn knappe ti minutter før Strømsgodset slo tilbake i lokalderbyet. Halldor Stenevik var plassert ute til venstre da han fikk tak i en ball som ble forsøkt headet ut av boksen av Lars Olden Larsen. Stenevik så sin mulighet, stoppet opp og klinte til. Unggutten plasserte ballen iskaldt oppe til høyre og kunne deretter juble over 1–1. Med drøye 20 minutter igjen var ingen ting avgjort i det spennende oppgjøret.

Det ble en intens kamp om det avgjørende målet helt til siste slutt for de to lagene. Innbytter Ibrahim Shuaibu kom til god posisjon alene med keeper fem minutter før full tid, men forsøket på mål ble litt for svakt for spissen. Skuddet, som kunne avgjort matchen, havnet i klypene på Myhra.

På overtid kom Fredrik Brustad til en solid mulighet for hjemmelaget. MIF-spilleren forsøkte å vippe ballen inn i buret, men ble stoppet av Gustav Valsvik i forsvar. Kapteinen så tilsynelatende ut til å redde den med hånda, men dommeren dømte ikke for det. Både supportere og spillere var oppgitt over situasjonen, men det så til slutt ut til at det var tatt riktig avgjørelse.

Det ble ingen flere scoringer i oppgjøret og Ælv Classico endte dermed 1–1.

– Det beste er mentaliteten

– Jeg er veldig fornøyd med responsen til gutta som spiller, og alle rundt. Vi kommer fra 7-2 i Bodø, en kamp MIF ikke har spilt, og vi skal spille her i dag. Vi kommer tilbake og vi greier å snu det. Jeg er veldig fornøyd med kvaliteten i dag, sier SIF-trener Håkon Vibe-Lund til Discovery etter kampen.

Han syntes imidlertid laget kunne fått til mer ut av eget spill.

– Vi skulle gjerne hatt litt flere sjanser. Men det beste i dag er mentaliteten. Det er moro å jobbe med en sånn gjeng som klarer å snu ting så fort.

På spørsmål om hvorvidt laget hans er godt trent, mener han absolutt det.

– Ja, vi jobber steinhardt hver dag, i tillegg til at vi har et godt grunnlag fra i fjor. Jeg er imponert over den fysiske standarden, sier han.

– Synd vi ikke vinner

Hos MIF er også trener Vegard Hansen fornøyd med resultatet, tross alt.

– Jeg er fornøyd med prestasjonen etter hvert. Vi var gode i andre omgang, men skuffa over at vi ikke vinner kampen. Godset hadde bare den ene sjansen. Vi skaper litt lite, men vi har flere farligheter enn dem.

På spørsmål om planen for kampen, forteller Hansen at planen var den samme hele veien.

– Men det er ikke alltid man får til det man prøver på. Det er synd vi ikke vinner en sånn kamp. Spillemessig var det bra, men jeg er skuffa over at vi ikke greier å holde på ledelsen.

Kampfakta Mjøndalen-Strømsgodset

Fotball. Eliteserien menn:

Mjøndalen-Strømsgodset 1-1 (0-0)

Consto Arena, 1.350 tilskuere

Mål: 1-0 Martin Rønning Ovenstad (58), 1-1 Halldor Stenevik (67).

Dommer: Espen Eskås, Bækkelaget.

Gult kort: Stian Aasmundsen, Mjøndalen, Moses Mawa, Niklas Gunnarsson, Tobias Gulliksen, Strømsgodset.

MIF (4-3-3): Sosha Makani – William Sell, Markus Nakkim, Sondre Solholm Johansen, Nikolas Walstad – Stian Semb Aasmundsen, Christian Gauseth, Ole Amund Sveen (Joackim Olsen Solberg fra 86.) – Lars Olden Larsen (Tonny Brochmann fra 75.), Benjamin Stokke (Shuaibu Lalle Ibrahim fra 86.), Martin Rønning Ovenstad (Fredrik Brustad fra 74.).

SIF (4-3-3): Viljar Myhra – Lars Vilsvik (Jack Ipalibo fra 80.), Niklas Gunnarsson, Gustav Valsvik, Prosper Mendy (Duplexe Tchamba fra 65.) – Johan Hove, Herman Stengel, Mikkel Maigaard (Tobias Gulliksen fra 65.) – Halldor Stenevik, Fred Friday, Moses Mawa.

Kommentarer til denne saken