(Drammens Tidende)

Skistad var best i prologen og fortsatte å levere sterke prestasjoner i heatene fram til finalen. I finalen var Konnerud-løperen den eneste norske og skulle dermed forsvare Norges ære mot fire svensker og en amerikaner.

Skistad ledet ut fra start og styrte løpet hele veien til mål. Emma Ribom ble nummer to foran Maja Dahlqvist på tredjeplassen. Seieren er et klart signal om en Skistad i storform før VM.

Til NRK sier Konnerud-løperen at hun ikke er bekymret for de svenske konkurrentene inn mot VM:

– Jeg frykter ingen. Man kan ikke drive å frykte noen. Men de blir tøffe, så det er bare å trene.

– Hvem er favoritten i VM?

– Jeg hadde egentlig tenkt å komme litt under radaren der, men vi får se. Jeg håper å være én av dem, sier hun til kanalen.

Røk ut

Anna Svendsen og Lotta Udnes Weng nådde ikke helt opp og røk ut i semifinalen. De resterende norske røk ut i kvartfinalene.

Maria Hartz Melling fikk en katastrofal start på sitt heat da hun ikke greide å komme seg ut fra start sammen med de andre løperne. Den norske løperen satt staven mellom beina og ble stående igjen på startstreken i fem-seks sekunder. Dermed ble det tungt for 20-åringen å ta seg videre i konkurransen.

Mathilde Myhrvold var også uheldig i sin kvartfinale. Myhrvold var med i kampen om avansement, men skled bakover og falt på vei inn på oppløpet.

Ane Appelkvist Stenseth tok seg heller ikke videre fra kvartfinalene i konkurransen.