Fossesholm hedret med 20.000 kroner og pris: – Et menneske i verdensklasse

PRISVINNER: Helene Marie Fossesholm med et bredt smil etter å ha mottatt stipend fra jurymedlem Kristian Gilbert fra Wang Toppidrett.

PRISVINNER: Helene Marie Fossesholm med et bredt smil etter å ha mottatt stipend fra jurymedlem Kristian Gilbert fra Wang Toppidrett.

Martin Ødegaard og Jakob Ingebrigtsen har tidligere mottatt prisen. Nå var det vestfossingen Helene Marie Fossesholms tur til å få Karolineprisen og et stipend på 20.000 kroner.

DEL

(Drammens Tidende) ØVRE EIKER: Hvert år deles Karolineprisen ut til en elev som kombinerer gode skoleresultater med store prestasjoner innenfor idrett, kunst eller kultur.

Navnet har heftet seg etter at Karoline Krüger ble den aller første prisvinneren tilbake i 1988. WANG Toppidrett opprettet prisen som i over 30 år har plukket ut en rekke navn som siden har blitt store profiler innen sitt felt.

Skiløper og terrengsyklist Helene Marie Fossesholm fra Eiker videregående skole får Karolineprisen 2020.

– Helene Marie Fossesholm er en svært verdig vinner av årets Karolinepris. En utøver og et menneske i verdensklasse! Vi gratulerer og ønsker Helene lykke til videre med idrett og studier, sier Kristian Gilbert, toppidrettssjef ved Wang i en pressemelding.

Tidligere vinnere de siste årene inkluderer svømmer Henrik Christiansen (2014), fotballspiller Martin Ødegaard (2015) og Jakob Ingebrigtsen (2017).

Fossesholm var noe skuffet over sølvplassen i går, men kan nå juble for anerkjennelse og stipendet på 20.000 kroner. Juryen var full av lovord for det store skitalentet fra Vestfossen.

– Helene er i verdenstoppen i to idretter: langrenn og terrengsykkel. Hun er en fremragende skoleelev med høye målsettinger for videre studier. Helene beskrives som offensiv og uredd, med en leken tilnærming til det hun gjør. Hennes gode humør smitter over på de hun omgås. Hun er 100 % «tilstede» på trening, men også den beste til å koble av mellom økter. En gledesspreder og miljøskaper. Helene Marie Fossesholm er en skikkelig god lagkamerat, heter det i juryens begrunnelse.
Artikkeltags