Den nye storkommunen Drammen og valget i høst nærmer seg. Biblioteket samarbeider med Jon Mihle, leder på Portaasen, som skal lede debatten.
 
Biblioteksjef Jørgen Hovde er fornøyd med entusiasmen innbyggerne viser. Særlig spennende og aktuelt er det at samferdsel er et av hovedtemaene for debatten. Høyre har som kjent gjort helomvending på deres holdning til bompenger og to innbyggerlister, Folkestyre og Nei til bompenger, fronter bompenger som en hovedsak.
 
– Valgkampen innledes tidlig på biblioteket i Mjøndalen i år. Mange av de aktuelle problemstillingene som vil prege veivalgene for nye Drammen diskuteres allerede, derfor er det riktig med en debatt på våren, sier Hovde i en pressemelding.
 
Alle partier som har stilt liste og innbyggerlister har fått invitasjon til debatten. Det blir et mangfoldig panel som vil utfordres på viktige standpunkt for den nye kommunen.
 
Blant annet finansieres private barnehager med forskjellig satser på rundt 10.000 – 15.000 kroner per barn i Nedre Eiker, Drammen og Svelvik. Når satsene skal harmoniseres vil det få en økonomisk konsekvens for de private barnehagene.

Biblioteket vil også invitere til en ny debatt på høsten i forkant av selve valget.

LES OGSÅ: