Sju personer har fått påvist koronasmitte i Drammen kommune siste døgn. For seks av tilfellene er smittevei kjent, mens den er ukjent for det siste tilfellet. Ett av de påviste smittetilfellene i dag får konsekvenser for én klasse på Drammen VGS.


Ingen av kommunens barnehager eller helseinstitusjoner berøres av dagens smittetilfeller.


Det er godt å se at smittetallet er forholdsvis lavt, men vi må fortsatt holde fast på de smittevernrutinene som er godt innarbeidet. Og det er ekstra viktig nå som samfunnet åpnes opp mer og mer, sier smittevernoverlege Einar Sagberg og tilføyer:Det er positivt å se at det kun er en person med ukjent smittevei. Det gjør at vi har god kontroll på smitten.


Smittetallet siste 14 dager er 143. Det er to flere enn det som ble rapportert på fredag, så smittetallet holder seg noenlunde stabilt, men det viser samtidig at dette ikke er over.


Sagberg påpeker at det fortsatt er viktig å teste seg dersom man har tegn på luftveisymptomer. Kapasiteten ved teststasjonen på Sundland er god, så det er ingen vits i å nøle med å ta en test.


Med virkning fra mandag 7. juni endres stoppestedene for kommunens drop-in-tilbud. Fra mandag 7. juni er testbilen på Fjell mellom klokken 11.00 og 12.45 og på Strømsø torg mellom klokken 14.00 og 17.00 på alle hverdager.


I tillegg er den ordinære teststasjonen på Sundland åpen alle dager. Der må det bestilles tid til testing, og det kan gjøres på Drammen kommunes nettside eller ved å ringe 32 04 60 00. Koronatelefonen er betjent mellom klokken 10.00 og 17.00 i helgene.


Testingen er gratis og gjennomføres i Skogliveien 4 på Sundland. Det er skiltet fram til teststasjonen.


Siden begynnelsen av mars 2020 har 4383 personer bosatt i Drammen kommune fått påvist koronasmitte. 48 personer har gått bort etter å ha fått påvist smitte.