(RB) – Jeg må innrømme at dette har ikke sett før. Dette kunne vært livsfarlig, sier seniorinspektør i Statens vegvesen, Henning Andersen før han fortsetter:

– Helt tragisk er det.

Ifølge seniorinspektøren kom vogntoget kjørende inn kort tid etter at de satte i gang tungbilkontrollen på trafikkstasjonen på Jessheim tirsdag morgen. Det skriver Romerikes Blad.

– Vi skrudde på skiltene for å kontrollere kjøretøyene på E6. På avstand så jeg at det var noe som ikke stemte på høyre side, men jeg valgte å veie kjøretøyet på vanlig måte. Da han rullet over med bakakslingen på vekta så jeg jo hva som hadde skjedd, sier Andersen.

Det ene dekket på tilhengeren hadde nemlig eksplodert og det var nærmest kun felgen som sto igjen.

– Da jeg hadde stanset sjåføren så ba jeg ham om å komme ut for å se på tilhengeren. Da han så dekket så rev han seg i håret og hevdet at dette hadde han ikke merket.

– Lite trolig

Statens vegvesen aner foreløpig ikke hvor langt sjåføren, som hadde kommet fra Trondheim og var på vei til Gardermoen med fisk, har kjørt med det eksploderte dekket.

– Han har forklart at han stanset for et par timer siden og at ingenting skal ha vært galt da. Så når dette har skjedd, aner vi ikke, fortsetter Andersen.

– Men det er lite trolig at dette har skjedd på vei inn til kontrollstasjonen?

– Ja, det er helt usannsynlig. Han har nok minst kjørt et strekke på E6 før vi stanset ham.

Da feilen ble avdekket var det tilsynelatende ikke noe problem for sjåføren. Han hadde nemlig tenkt å kjøre videre med lasten, forteller seniorinspektøren.

– Det ble ikke noe av for å si det sånn. Vi nedla et bruksforbud på tilhengeren fram til det er i forsvarlig stand, i tillegg var det også kabotasje på frakten og det kvalifiserer også til et bruksforbud. For å kjøre videre må det både skaffes et nytt dekk i tillegg til nytt fraktbrev og dokumentasjon på lasten.

– Har du hørt om lignende tilfeller?

– Nei, ikke mens det har vært last på bilen. Kolleger har jo sett at dekk er blitt skrudd av etter en eksplosjon og man har valgt å kjøre videre, men da har det som sagt vært tom lastebil. Her var det snakk om en last på tjue tonn.

Vurderer anmeldelse

Foreløpig har det ikke blitt tatt noen standpunkt om kjøringen vil bli anmeldt. Ifølge Andersen er tilfellet i grenseland for dette.

– Vi kan velge å anmelde, men da blir det nok i ettertid og direkte på firmaet – på grunn av kabotasjen, forklarer Andersen.

I tillegg til vogntoget med det eksploderte dekket, ga kontrollen på Jessheim fangst i form av et mulig stjålet kjøretøy tirsdag morgen.

– Både Tollvesenet og politiet er her da det kom inn en stjålet varebil. Vi har kun bistått de andre etatene i forbindelse med dette, opplyser Andersen som forteller at det var helt tilfeldig at de kom over denne bilen.