Gå til sidens hovedinnhold

Sentrumsutvikling i Nye Drammen kommune

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Når Drammen, Svelvik og Nedre Eiker går sammen om å skape en ny kommune, er det viktig at skjer en utvikling i de forskjellige delene av den nye kommunen.

For Høyre er det viktig at kommunen skal utvikles videre med et bredt boligtilbud hvor kommunens innbyggere og de som flytter til Drammen, vil finne seg sin ønskebolig i en av våre mange vakre tettsteder fra Svelvik lengst i øst til Nedre Eiker i vest.

I en kommune med over 102.000 innbyggere sier det seg selv at det er behov for mange forskjellige typer boliger.

Drammen Høyre vil skape en levende kommune med aktivitet i alle deler av den nye kommunen. De tre kommunene har mange idrettslag, speidere og et utall av andre frivillige tilbud som bidrar positivt i sine lokale bydeler.

Barnehager, skoler og idrettsarenaer bør være i nærheten av de forskjellige sentra i vår nye kommune slik at barn og unge kan gå til sine aktiviteter.

Det vil være viktig å ha et variert tilbud i vår by og i de mange tettstedene slik at man lett kan komme til butikker uten å måtte bruke bil.

Vi er så heldige å ha Universitetet i Sørøst-Norge på Papirbredden. Universitetets studenter bidrar positivt i bybildet og de er flinke til å benytte seg av både bibliotek og ikke minst restauranter og utesteder til glede for næringslivet. Det er viktig å sørge for at det er nok studentboliger i vår kommune.

Når studentene er ferdige med studiene håper vi at flere finner seg en jobb i vår kommune og kan komme med nye impulser inn i eksisterende bedrifter, eller etablere nye bedrifter.

Næringslivet i vår nye kommune er variert, og det er viktig at de gis muligheter til å videreutvikle sine bedrifter.

Den nye kommunen dekker alt fra elv og fjord, til by til skog og fjell.

Kommentarer til denne saken