(Drammens Tidende)

DRAMMEN: Høstens Ælv Classico ble for denne gang det siste i seriesammenheng på minst ett år. Mjøndalen måtte på seriens siste dag ta til takke med jumboplass i Eliteserien, som betød nedrykk og førstedivisjonsfotball i 2022.

– Vi gjorde det vi kunne og lot oss bli slått, men det hjalp dessverre ikke, sier daglig leder og markedssjef Rune Marthinsen spøkefullt, og legger til:

– Nei da, men det er synd for drammensfotballen og hele Fotball-Norge. Akkurat dette lokalderbyet er et av de store her til lands.

Ønsker MIF opp igjen

Og uten erkerivalen i øverste divisjon har Godset ingen naturlige rivaler i Eliteserien. Siden også Stabæk rykket ned, blir nærmeste eliteseriemotstander Vålerenga som spiller kampene sine 40 kilometer unna Marienlyst.

– Enga blir nærmest, og vi har en del historie med Vålerenga med tidligere spillere og trenere som har tatt turen dit, men det er selvsagt Mjøndalen vi elsker å "hate", og det sier jeg med all verdens respekt, sier Marthinsen.

LES OGSÅ: – Jeg skal bli toppscorer av Eliteserien 2022

Er det én kamp på kalenderen man omtrent kan garantere en nærmest fullsatt Marienlyst stadion, er det kampene mot Mjøndalen. 7.150 mennesker var på plass en kjølig novemberkveld i høst, og var vitne til at Godset tapte 1–2 mot den bråkete naboen. I 2019 overvar 8.505 personer lokaloppgjøret på Gamle gress.

– Det trøkket opp mot kamp, og hvordan supportergruppene GodsetUnionen og 3050 mobiliserer med tog og fakler – det er en utrolig ramme rundt de kampene, forteller Marthinsen og legger til:

– Det er en intensitet og en nervøsitet man ikke får ellers, så det er både trist og synd at det ikke blir noe av neste sesong. Vi håper de kommer rett opp igjen.

Flere poeng

Marthinsen sier at sammenlignet med en gjennomsnittlig seriekamp tjener Strømsgodset et sted mellom 400.000 og 500.000 mer under Ælv Classico.

– I tillegg mistet vi jo også Brann som er et annet lag som pleier å trekke mange tilskuere, som selvsagt er synd, men vi skal sørge for at det blir 15 fotballfester på Marienlyst også neste sesong, selv om erkerivalen ikke vil få noen invitasjon.

Godset regner med å få hjemmekamp helgen når det er Elvefestivalen, samt at de søker om å få hjemmekamp i serieåpningen, og 16. mai, alle datorer som trekker mange folk.

– I tillegg så har man HamKam som ikke har vært oppe i toppen på flere år, Rosenborg trekker alltid mange folk, det samme gjør Molde, Viking og Vålerenga. Også har vi jo Bodø/Glimt som nok et år blir laget å slå.

Marthinsen klarer uansett å se én positiv ting med at Mjøndalen ikke er i toppdivisjonen:

– Det betyr at vi vil ta flere poeng, sier han lattermildt og legger til:

– De har jo gjort det bra mot oss de siste sesongene, men det holder ikke å bare være gode mot Godset!