(Drammens Tidende)

OSLO/MJØNDALEN: Regjeringen la tirsdag kveld fram nye innstramninger grunnet økt koronasmitte, men for idretten var det umiddelbart uklart hvor mange tilskuere det blir lov å slippe inn på arenaene.

Det gjelder blant annet serieavslutningen i fotballens eliteserie mellom Mjøndalen og Bodø/Glimt på Consto Arena søndag (kl. 17.00).

Norges Fotballforbund skulle onsdag diskutere hvordan de nye reglene vil prege serieavslutningen. I tillegg var samtlige klubber i Eliteserien innkalt av interesseorganisasjonen Norsk Toppfotball til et ekstraordinært møte onsdag klokken 11.

Det blir ingen antallsbegrensninger for fotballklubbene som skal fullføre eliteserie og kvalifisering kommende helg. Det ble klart etter det nevnte møtet.

– Det blir ingen antallsbegrensninger. Det er flott, siden det er spenning både i topp og bunn, sier kommersiell leder Pål Breen i Norsk Toppfotball til NTB.

LES OGSÅ: Gul horde invaderer Mjøndalen: – Nå skal vi også mobilisere

Solgt 2.100 billetter

– En stor lettelse. Nå blir det fotballfest søndag likevel. For det var en del forvirrende meldinger tirsdag. Nå håper vi så mange som mulig kjøper billett, og så anbefaler vi alle å bruke munnbind, sier Berenike Wulfsberg, daglig leder/markedssjef i MIF Fotball.

Per tirsdag var det solgt 2.100 billetter til kampen, inkludert 650 til Bodø/Glimt-fansen. Hele bortefeltet bak det ene målet er utsolgt. Kapasiteten på Consto Arena er 4.400, og årsrekorden er 2.408 mot Brann i oktober. Da usikkerheten hersket tirsdag så stoppet MIF billettsalget i påvente av mer informasjon. Nå åpnes det igjen.

– Vi håper på 3.050 tilskuere, selvsagt, humrer Wulfsberg.

Bodø/Glimt kommer til Mjøndalen i den aller siste runden for å ta gullet, mens MIF ennå har et håp om å unngå direkte nedrykk – og ta kvalikplassen. Men da må det bli seier, og så må resultatet i to andre kamper gå de brunes vei i tillegg.

Uansett det er lagt opp til et durabelig drama der seriegull og nedrykk er ytterpunktene.

LES OGSÅ: Gauseth om dramaet i siste runde: – Det er en anledning til å bli gud i Mjøndalen her nå

Mange scenarioer

Det er mange scenarioer angående Mjøndalens nedrykkskamp og Bodø/Glimts gullkamp. Først og fremst må MIF vinne for i det hele tatt ha noe håp om kvalikplassen (14. plass). Bruntrøyene er tre poeng bak Stabæk som innehar kvalikplassen, men har klart bedre målforskjell. Hvis Stabæk taper borte mot Odd så går MIF forbi bærumslaget med seier over Glimt. Men imellom der ligger Brann på nest sisteplass ett poeng foran eikværingene. Mjøndalen er også avhengig av at Brann ikke slår Sarpsborg 08 i Bergen.

Glimt er tre poeng foran tabelltoer Molde, og er seriemestere med ett poeng mot Mjøndalen. Molde møter Haugesund på bortebane. Målforskjellen mellom Glimt og Molde er såpass tight at Bodø-laget ikke tåler tap hvis Molde vinner.

PS! I fjor sikret Bodø/Glimt seriegullet ved å slå Strømsgodset på Marienlyst. Så spørs det om nordlendingene tar gullet i Mjøndalen ett år senere …