(Bygdeposten)

I en årrekke har Otto Robsahm vært «sinnasnekker» på TV Norge, og pusset opp hus og hjem for et stort antall mennesker over hele landet. Nå lar kanalen programmet «Sinnasnekker'n» få pause, til fordel for «Oppussing på én dag».

Det er dette nye programmet som skal ledes av Rune Haraldsen fra Vestfossen. Han er fra før kjent fra TV-programmer som «Eventyrlig oppussing» på TV 3 og «Norske rotehjem» på TV Norge. I tillegg er han handymann for magasinet Vi i Villa, og har en rekke prosjekter gående.

Konseptet i det nye programmet er at det skal pusses opp i løpet av kun én dag – og de det skal pusses opp hos, skal ikke vite det. Overraskelsesmomentet gjør jobben ekstra interessant for Vestfossingen.

– Et spennende konsept, og det er som å skru tida tilbake 20 år, jeg blir som et barn igjen! En 12-åring som tar folk «på fersken», sier Haraldsen til VG nett.

 

I gang med innspilling

Opprinnelig var planen at nevnte Robsahm skulle lede programmet, og han var sågar i gang med promoteringen like etter nyttår. Så ble det endring i planene.

– Jeg fikk en telefon i januar, der jeg fikk spørsmål om jeg hadde lyst til å bli programleder for programmet. Egentlig var det Otto som skulle ha rollen. Så langt har det vært veldig kult, forteller 33-åringen til VG.

Ifølge avisen er innspillingen av de første episodene allerede i gang, og vil fortsette til midten av juni.

LES OGSÅ: Rune rydder opp i «Norske rotehjem»

På TV til høsten

«Oppussing på én dag» vil etter planen komme på skjermen til høsten.

– Vi har akkurat kommet i gang med produksjonen og gleder oss til å vise det til seerne til høsten. Rune gjorde en veldig fin jobb i «Norske rotehjem» sammen med Synnøve Skarbø og det blir fint å ha ham tilbake på skjermen igjen, sier Eivind Landsverk til VG.

Landsverk er programdirektør i TV Norge og Discovery Networks.