For noen få uker siden var det sju poeng mellom Mjøndalen og Strømsgodset. Etter 21 spilte kamper er avstanden bare to poeng. I trøsten tar vi med oss at MIF har bedre målforskjell, og at det akkurat nå er de brune som ligger over streken. Laget fra Drammen ligger fortsatt under, men mye tyder på at høstformen er i anmarsj. Drammenslaget vant sist helg, mens Mjøndalen fikk med ett poeng fra Haugalandet.

Det gjenstår to virkelige storkamper i Mjøndalen utover høsten, minst. Til helga er et Rosenborg i stigende form gjester. Det blir ingen lett match for de brune. Med få unntak har MIF-gutta i år vist at de kan være på høyde med, og tidvis bedre enn alle lagene i divisjonen. Selvsikre trøndere bør derfor heller ikke være noen umulig motstander, selv om lønningene til en håndfull av spillerne der er på nivå med hele Mjøndalens tropp. Men, alt handler ikke om penger.

Kampen mot de hvite og svarte fra bartebyen er selvfølgelig en viktig kamp, men enda viktigere er det å slå lagene rundt seg på tabellen. Det bringer oss direkte inn til årets største kamp på Consto arena. 4. oktober kommer laget fra Drammen på besøk. Vinneren av den kampen tar et stort steg for å berge kontrakten i den øverste divisjonen. Slik det ser ut nå kan halvparten av lagene i ligaen bli blandet inn i striden om nedrykk eller kvalik. Det ligner veldig på norsk fotball på nivå to. Jeg er ikke sikker på at det er et kvalitetstegn.

Hvis vi kaster et blikk til de siste tiårene er det ikke mange steder som har to lag i toppligaen i Fotball-Norge. Om du liker det eller ei så vil både MIF og Godset være i samme kommune neste år. Vi må nesten tjue år tilbake for å finne tilsvarende i hovedstaden. Med de store fotballbrillene på så er det en større skandale enn at to lag i nedre del av Buskerud kjemper med nebb og klør for å holde stand. Dette blir uansett spennende!

Heia Mjøndalen!!!

Vi heier mest på MIF, men vil svært gjerne ha toppoppgjør mot Godset hvert år.