Gå til sidens hovedinnhold

Rødt støtter klimastreiken fredag

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ungdom må få et virkemiddel å bruke i kampen for en miljøvennlig verden. De burde få streikerett. Det er de som må ta konsekvensene av dagens høye forurensing. Stemmeretten bør senkes til 16 år. Ungdom har vist med sitt flotte engasjement at de fortjener en mulighet til å påvirke ved valg av politikere.

Rødt mener grønn kapitalisme ikke er mulig. Stadig evig vekst, som er en forutsetning for kapitalismens eksistens, harmonerer ikke med en fornuftig verden basert på folks behov. Det eneste som fungerer er å få ned forbruket. Vi hører mange sier at Norge er så lite, at det vi gjør, ikke spiller noen rolle i det lange løp. Visste du det, at vi er på toppen, når det gjelder forbruk? Ta for eksempel vårt personlige forbruk ligger nærmere 40 % høyere enn gjennomsnittet for dagens EU-land. Så din innsats betyr noe.

Norge må ut av oljealderen, og satse på fornybar industri. Vi må bygge ut jernbanen, og satse på utslippsfri transport. Vi må stanse avskogingen. Vi må satse på fornybare råvarer.

Den sittende regjeringen har nå tillatt flere utenlandske aktører å bore utenfor Lofoten. Et russisk selskap har fått lov til å prøvebore i området ved Trænarevet. Både miljøbevegelsen og Norges Kystfiskarlag kaller Trænarevet for torskens fødestue. Så verdifulle mener norske myndigheter disse dypvannskorallene er, at det har vært forbudt å trålfiske over dem siden 2016. I dette området er det da tillatt å bore etter olje. Vi i Rødt sier et klart NEI til all prøveboring!

Det siste året har det vært mye diskusjon rundt den vanvittige utbyggingen av vindmølleparker. Vi i Rødt sier et klart NEI, til disse. Vi tror på å ta vare på de eksisterende, og oppgradere for vannenergi

Rødt er for utbygging av sykkelveier, bedre kollektiv tilbud og beholde lokale industriarbeidsplasser. Vi vil ha 6- timers arbeidsdag med full lønnskompensasjon. Rødt mener miljøvern er mulig uten å straffe de som i dag er avhengig av bil. Vi sier nei til bompenger. Ja til grønn by.

Stem på framtiden, stem på Rødt.

Kommentarer til denne saken