(Drammens Tidende)

HØNEFOSS: Det endte til slutt 4-0 til Strømsgodset over Hønefoss BK i 1. runde i fotball-NM på Aka Arena torsdag kveld.

Det er hele 34 år siden SIF sist ble slått ut i 1. runde av NM, og det skjedde heller ikke denne gang. Men det var overhodet ingen topp utgave av Godset vi fikk se på Ringerike. Tempoet var til tider for svakt, og det var først da Hønefoss hadde fått to mann (!) utvist at drammenserne sørget for scoringene som ga avansement til 2. runde – på bekostning av motstanderen fra 3. divisjon.

Ved sidebytte sto det 0–0. I andre omgang scoret Kreshnik Krasniqi 2, Fred Friday og Niklas Gunnarsson målene for SIF.

Nå skal det sies at Godset hadde kun Johan Hove og Herman Stengel i førsteelleveren, som også startet i siste seriekamp mot Kristiansund.

To røde kort

Strømsgodset hadde mye ball i innledningen, men lyktes ikke å skape noen farligheter foran mål. Hønefoss lå lavt og prøvde seg på noen kontringer, men SIF-forsvaret hadde full kontroll. Godset maktet ikke å holde høyt nok tempo det første kvarteret. Ballbehandlingen var heller ikke på topp.

Slik fortsatte kampbildet utover i første omgang. Strømsgodset slet med å få til noe som helst. Samhandlingen i det offensive spillet var for svak.

Etter rundt en halv times spill ble det dramatisk da Hønefoss' Ahmed el Amrani pådro seg to gule kort, og dermed rødt kort, i løpet av kort tid. Først etter en takling av Ernest Boahene, og deretter angivelig for kjeftbruk. Da fikk 3. divisjonslaget plutselig en enda større motbakke i cupbataljen mot eliteserielaget.

Strømsgodset fikk ikke en umiddelbar gevinst av å være en mann mer på banen. Johan Hove knallet til med et godt skudd etter 37 minutter, men det ble blokkert av en HBK-forsvarer. Hove prøvde seg igjen like etterpå, men denne gang gikk skuddet rett på keeper Grzegorz Flasza.

Johan Hove var virkelig på gang i minuttene før pause. I det 44. minutt vartet midtbanespilleren til med et skudd i stanga på hel volley. Der var det nære på!

På overtid i første omgang fikk vi se kampens andre røde kort. Hønefoss-spiller Omar el Ghaouti fikk marsjordre – direkte rødt – av dommer Stian Røvig Sletner etter å ha taklet SIF-stopper Sondre Fosnæss Hanssen bakfra. Og HBK var redusert til ni mann før andre omgang!

Hjemmepublikumet var mildt sagt uenig i den avgjørelsen og buet på dommertrioen.

Så kom målene

Med elleve mot ni mann hadde Strømsgodset en ypperlig sjanse til å drepe matchen. Fred Friday hadde en avslutning fra kort hold som ble reddet på streken etter noen minutters spill etter avbrekket. ¨

Men det skulle ikke gå lang tid før 1-0-scoringen satt der for Godset. Den måtte nesten komme. Tidligere Hønefoss-spiller Kreshnik Krasniqi skjøt velplassert i det høyre hjørnet fra sekstenmetersstreken. 1–0 til gjestene etter 54 minutter.

Nå ventet alle på at Godset skulle pøse på med flere scoringer, men det skjedde ikke i de første minuttene. Hønefoss kom til og med et skudd på SIF-keeper Morten Sætra etter en times spill, etter en kontring.

Etter 65 minutter ble det omsider 2–0. Fred Friday fikk to sjanser, og til slutt brasset spissen ballen i mål fra kort hold. I de6 73. minutt banket Niklas Gunnarsson 3–0 etter en litt fram og tilbake etter en corner.

Kampen var selvsagt avgjort for lengst, og bare to minutter etter Gunnarssons scoring så var Krasniqi frempå og dundret inn sitt andre mål til 4–0.

Det ble noe parodi på slutten da det sto 4-0 og Hønefoss løp febrilsk rundt med to mann færre. SIF fikk enorme rom, men utnyttet ikke dette maksimalt.

PS! Åssiden (3. divisjon) spilte hjemme mot Notodden (2. divisjon) i 1. runde torsdag og tapte 2-1.

Kampfakta Hønefoss BK-Strømsgodset

Fotball. 1. runde i NM menn:

Hønefoss BK-Strømsgodset 0-4 (0-0)

Aka Arena, 847 tilskuere

Mål: 0-1 Kreshnik Krasniqi (54), 0-2 Fred Friday (66), 0-3 Niklas Gunnarsson (72), 0-4 Krasniqi (74).

Rødt kort: Ahmed El-Amrani (30), Omar Fonstad el Ghaouti (45), Hønefoss.

Dommer: Stian Røvig Sletner, Rustad Abildsø

SIFs startellever (4-3-3): Morten Sætra - Fabian Holst-Larsen, Niklas Gunnarsson, Sondre Fosnæss Hanssen, Ernest Boahene - Herman Stengel, Krehsnik Krasniqi, Johan Hove - Kristoffer Tokstad, Aleksander Stenseth og Fred Friday