– Drømmer om en hel natts søvn....

HÅPER: Anders Madland Størdal håper på nok stemmer til å komme inn i kommunestyret.

HÅPER: Anders Madland Størdal håper på nok stemmer til å komme inn i kommunestyret.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Andreas Madland Størdal er 1.-kandidat Øvre Eiker Venstre.

DEL

1. Hva var det som gjorde deg politisk interessert?

– Jeg har vært politisk interessert og fulgt samfunnet med en blanding av bekymring og optimisme så lenge jeg kan huske, så jeg kan ikke peke på en konkret hendelse som gjorde meg politisk interessert.

2. Du får gjester som aldri tidligere har besøkt din kommune. Hvilke steder vil du vise fram?

– Den flotte naturen vi har f.eks. ved Eikern og på Holtefjell. Vestfossen Kunstlaboratorium. Fossesholm Herregård – gjerne samme helg som de arrangerer Eiker Matfestival der, et utrolig flott arrangement både for å vise fram lokal matkultur og for de minste.

3. Har du et skjult talent?

– De jeg spiller på lag med i Hokksund FK pleier å si at fotballtalentet mitt er ganske godt skjult.

4. Dagen er ikke den samme uten…..?

– Kaffe.

5. Hvem er ditt største forbilde?

– Jeg har ingen enkeltforbilder, men ser generelt opp til mennesker som investerer en stor mengde av egen tid i jobber, organisasjoner og frivillige verv for at andre skal ha det bra.

6. Hva er typisk norsk?

– Det er typisk norsk at vi fortsatt har relativt små forskjeller, materielt og sosialt, mellom de fleste av oss, og lever i «samme verden» hva angår muligheter innenfor f.eks. utdanning, helse og fritidsaktiviteter. Dette er ikke tilfellet i mange andre land og en verdi som er under press også i Norge – noe vi må jobbe for å bevare.

7. Dit vil jeg gjerne reise tilbake og hvorfor vil du akkurat dit igjen?

– Jeg har vært så heldig å få reise til Cape Town i Sør-Afrika noen ganger gjennom jobben. Jeg håper å kunne ta med familien dit om ikke altfor lenge, en fascinerende by med mye historie, kultur, god mat og flotte naturomgivelser.

8. Spol tiden tilbake til da du var ti år. Hva drømte du om å bli som voksen?

– Tror det på det tidspunktet var snakk om å bli advokat. Noen hadde fortalt meg at advokater ofte tjente mye penger, så det virket som en grei karriereplan.

9. Beskriv en dag du kan si har vært perfekt?

– Med barn på ett og tre år er en uforstyrret natts søvn en god start. Varmt (men ikke for varmt) vær, familie og gode venner, en grill og nærhet til et sted man kan bade, så begynner det å bli ganske perfekt.

10. Hvilken bok leste du sist?

– Foreldremagi av Hedvig Montgomery

11. Du arver én million kroner. Det er kun en hake ved arven. Den må gis bort til et veldedig formål. Hvem gir du pengene til?

– Da fordeler jeg dem mellom et globalt og et lokalt tiltak: Halvparten til Bymisjonens tiltak «Friminuttet» for barn og unge som har det vanskelig, og den andre halvparten til Kirkens Nødshjelps arbeid med å skaffe rent vann til alle over hele verden – en av vår generasjons største utfordringer, sammen med (og på grunn av) klimakrisen.

12. Hva er det viktigste du lærte av dine foreldre?

– Faren min jobbet som lærer på Hassel fengsel med innsatte som tok vgs-utdanning, og mamma som sykepleier. Begge så nok mange skjebner og var derfor opptatt av at vi skulle ha respekt for alle mennesker uavhengig av bakgrunn, og forståelse for at det å havne i vanskelige livssituasjoner ofte kan oppstå mer tilfeldig enn det vi liker å tro.

13. Kjøtt eller fisk til middag?

– Kjøtt

14. Når helliger målet midlet?

– Når verdien av målet er større enn kostnaden ved midlet.

15. Skriv en tittel på biografien om ditt liv så langt?

– «Et helt ordinært, men lykkelig liv»

Din neste

folkevalgte

Parti/liste: Venstre

Navn: Andreas Madland Størdal

Alder: 31

Bosted: Hokksund

Sivil status: Samboer, to barn

Yrke: Analysesjef i solkraftselskap

Hobby: Fotball

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken