(TA:) 32-åringen ble arrestert i slutten av august da politiet i Hokksund la seg på hjul etter motorsyklisten da han nektet å stoppe.

Politiet gjorde flere forsøk på å stanse han og fulgte etter han helt hjem til Notodden. Mannen kjørte forbi flere sperringer på veien og holdt høy hastighet.

Da han stoppet utenfor boligen sin, ble det avdekket at han hadde en skarpladd pistol med seg i sidevesken på motorsykkelen.

Det ble også gjort beslag av større mengder amfetamin både utenfor huset og innendørs.

«Terskelen for å begå ny kriminalitet framstår bekymringsverdig lav», fastslår retten, som mandag varetektsfengslet 32-åringen fram til midten av november.

Klager og klager

Han ble først forsøkt fengslet i begynnelsen av juni i år etter å ha blitt pågrepet og siktet for blant annet vold og trusler mot en mann i 40-årene på Notodden. To andre menn er siktet i samme sak.

Den gangen mente tingretten det ikke var grunnlag for å fengsle han, og mannen ble løslatt.

Sommeren gikk og den 24. august i år havnet han imidlertid igjen i politiets søkelys.

Politiet ønsket å gjøre et nytt forsøk på å varetektsfengsle han. Dagen etter bestemte tingretten at han kunne fengsles i fire uker, men mannen anket til lagmannsretten som opphevet fengslingen.

Tingretten prøvde imidlertid igjen og mannen ble atter en gang varetektsfengslet i fire uker. Denne gangen nådde han ikke fram med anken sin til lagmannsretten.

LES OGSÅ: Thomas (37) og familien var i ferd med å miste huset - nå kan alt ha snudd

Brukte kort tid

Retten mener 32-åringens handlinger viser fare for gjentakelse av forbrytelser og at det han er siktet for i august innebærer en form for planlegging da han har skaffet våpen og narkotika.

Han er også siktet for å ha kjørt i ruset tilstandog uten gyldig førerkort.

«Til tross for løslatelsen i sommer, mistenkes siktede for en rekke nye straffbare forhold i løpet av en kort periode», står det i fengslingskjennelsen fra Telemark tingrett.

32-åringen ønsker ikke å sitte i fengsel og prøver stadig å anke avgjørelsene.

Da han ble refengslet i slutten av september klaget han atter en gang til lagmannsretten, men det førte ikke fram.

«Etter rettens vurdering foreligger det fortsatt en sterk grad av sannsynlighetsovervekt for at siktede vil begå nye straffbare forhold av liknende karakter dersom han løslates», mener retten.

Politiet opplyste i tingretten mandag at saken vil være ferdig etterforsket i løpet av de neste fire ukene.

Planen er at 32-åringen må møte i en rettssak i løpet av februar neste år. Politiet ønsker å holde han fengslet fram til det.

LES OGSÅ: - Lastebiler kjører over fartsdumpene så det høres ut som torden