(Drammens Tidende)

DRAMMEN: Festklager, arresten og slåssing er stikkord for nattens hendelser i Drammen.

Sent fredag kveld fikk politiet melding om festing og høy musikk ute ved dammen bak Marienlyst skole. Da politiet kom til stedet skal det ha vært 50 til 80 deltakere med høy musikk på vei bort fra stedet. Dammen ligger rett ved jernbanelinja bak skolen.

– Det er snakk om unge folk fra 16 til 25 år, som hadde med seg et anlegg som spilte høy musikk. De pakket umiddelbart sammen og det var ikke noe problem videre med de. De forlot raskt, og vi har ikke hørt noe mer etterpå, sier operasjonsleder i Sørøst politidistrikt Inge Landsrød til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Her barker russen sammen igjen: – Er det slik vi vil ha det?

Måtte i arresten

Litt senere natt til lørdag truet en mann i 50-årene fra drammensområdet om dørvakten om å brenne ned et utested på Bragernes torg. Mannen fikk muligheten til å forlate stedet, men ville ikke etterkomme politiets pålegg. Det fikk konsekvenser.

– Mannen ble innbrakt i arresten for ordensforstyrrelser. Atferden hans og det umiddelbare som politiet opplever på stedet gjorde så mannen raskt ble kjørt i arresten. Det var ikke så mye dialog å spore her, sier Landsrød.

Han forteller at det gikk greit når mannen skjønte at veien gikk mot arresten. Da roet han seg ned, ifølge operasjonslederen.

Litt senere, da politiet var ute og kjørte i gatene kom de over det som var et tilløp til slåssing utenfor et utested i Amtmand Bloms gate på Bragernes. De involverte ble splittet av politiet og patruljen fikk kontroll på stedet.

– Det er ikke meldt om skadde. Det skal ha vært en konfrontasjon mellom to personer på stedet. De er sendt hver til sitt.

Landsrød informerer om at begge partene vurderer anmeldelse i ettertid, men det er per nå ingen sak hos politiet.

Forsøkte å bryte seg inn i bil

Klokken 04.15 fikk politiet melding om en som forsøkte å bryte seg inn i bilen til melder langs Gamle Riksvei i Solbergelva. Etter søk med flere patruljer ble en mann i 30-årene fra Mjøndalen anholdt i området. Han hadde på seg en hammer og noe narkotika, samt flere bankkort.

Politiet oppretter sak på forholdet.