(Drammens Tidende)

DRAMMEN: Dermed er tallet på døde pasienter med covid-19-smitte på Drammen sykehus oppe i 23. Tallet gjelder for hele pandemien.

Siden fredag har to pasienter mistet livet av denne årsaken. Fredag døde en eldre person. Lørdag døde en person under 60 år.

– Det er en person i alderen 40 til 59 år, sier Hege Frostad Dahle, avdelingssjef i kommunikasjonsavdelingen i Vestre Viken.

Sykehuset vil imidlertid ikke opplyse om eksakt alder, kjønn eller vaksinasjonsstatus. De viser i disse tilfellene til personvernmessige hensyn.

Smitten har steget kraftig i Norge denne høsten, og i Drammen kommune har 616 innbyggere testet positivt de siste to ukene. Det er i nærheten av de høyeste 14-dagerstallene som ble registrert under den andre bølgen fra november 2020 og den tredje bølgen fra mars 2021.

Antall sykehusinnleggelser som følge av covid-19 er nå oppe i åtte i Drammen, syv på Ringerike sykehus og fire på Bærum sykehus. Sistnevnte sykehus rapporterer om tre nye dødsfall i løpet av helgen.

NTB opplyser mandag at Norge har passert 1.000 koronadødsfall. Ifølge FHI har 1.002 personer i Norge mistet livet etter å ha blitt smittet av viruset.

Det første registrerte koronadødsfallet i Drammen, kom 12. mars 2020, samme dag som Erna Solberg stengte ned landet.

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) uttaler seg mandag om den triste milepælen som nå er nådd.

– Jeg har den største medfølelse med dem som har mistet sine kjære, sier Kjerkol til NTB.

Antall døde med koronasmitte i Drammen kommune er totalt oppe i 50. Dette er innbyggere i kommunen, og noen av disse kan være en del av sykehusets tall.

LES OGSÅ: