Gratulerer Solberg

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Leder

Endelig kom året og dagen da bandygutta i Solberg klarte å klå Stabæk ned fra toppen på trona. Det er sju år siden sist. Det er gøy og det var på tide. Ekstra moro er det at det med ett unntak er bare lokale spillere. Det er nesten mer imponerende enn tittelen i seg selv. I tillegg må vi også huske at dette ikke er noen lukrativ affære. Her er ingen bortskjemte med millionlønninger. De fleste går trolig i underskudd for å drive idretten sin. Det forteller hvor mye det betyr og hva som blir lagt ned av innsats og prioriteringer.

Solberg har vært veldig nær i mange år. De har vaket i sivet like bak gjengen fra «Oslo vest», vært nesten like gode, men fått bank i innbyrdes oppgjør. I år snudde trenden, og nå krysser vi fingrene for at det kan ta «the double». Kanskje kan dette også inspirere MIF-gjengen. For dem er det enda lenger siden «gullet kom hjem».

Vi har sagt det før på lederplass og gjentar det gjerne, og med glede. Det er viktig å ha slike kraftige lokale motorer som lager rammen for positiv aktivitet. Det betyr mye for Nedre Eiker, det betyr mye for mange unge og det igjen må bety mye for mange foreldre som sender sine unge og håpefulle ut på isen. Ut på isen i et trygt og positivt miljø. Takk til alle dere som bidrar til å sette området på kartet, og at dere betyr så mye for så mange. Vi heier på dere!

Det er ikke bare på isen eiværingene gjør seg bemerket i en årstid med minusgrader. I helga vant Lucas Braathen fra Hokksund både slalåm og storslalåm i FIS-regi i OL-bakken i Hafjell. 17-åringen er én av seks unge nordmenn som er tatt ut til VM i alpin for juniorer. Han er en av de yngste og har en realistisk målsetting om å kapre en topp-15 plassering i Sveits.

Mjøndalen-jenta Amalie Honerud Olsen (19) setter også kursen for junior-VM i Sveits, nærmere bestemt Goms. Langrennsjenta har satt seg mål om en topp-ti-notering. Vi kommer heller ikke utenom supertalentet Helene Marie Fossesholm (17). Hun går også raskere på ski en de fleste, og ofte raskere enn de som er eldre også. På Beitostølen første helga i januar slo hun samtlige juniorer, alle eldre enn henne.

Og så krysser vi alle fingre for at Sondre Turvoll Fossli kommer til OL. Vi tror det går bra.

LES FLERE DEBATTINNLEGG HER!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags