Når den amerikanske presidenten kan - kan vel alle?

Slik er det kanskje mange som tenker når de fyrer av verbale bredsider på sosiale medier. Trolig har det en smitteeffekt når personer som framstår som sterke symboler leder an. Men hva er det egentlig som rører seg i hodet på folk som sender melding til ei 21 år gammel jente som er med i en realityserie på TV, og skriver at hun aldri burde vært født? Det eneste denne jenta har gjort er å være med i en realityserie.

Jenta heter Amalie Snøløs og du kan se henne på TV for tiden. Hun er med på TV2-suksessen «Farmen». Den samme jenta har også fått meldinger fra halvgamle griser som henvender seg og spør om hun tar betalt for seksuelle tjenester. Hadde de gått bort til ei dame på Buskerud Storsenter midt i handletiden på lørdag og spurt om det samme hadde de høyst sannsynlig fått seg en på «snørra.»

Men tilbake til «Farmen.» Det er altså en konkurranse. Hvis du har levd deg så til de grader inn i serien at du ikke forstår dette, er det kanskje på tide å logge av. «Farmen» er et konsept som ikke fungerer uten noen doser med konflikter. De dyrkes for å holde seertallene oppe.

Tilbake til virkeligheten.
Det virker som det nesten ikke fins grenser for hva folk kan finne på å si og spørre om i en digitalt verden. Det ser ut til at mange er helt uten filter når de kommenterer og deler. Når magesyre blandes med ord kan det bli riktig udelikat. Og når 60 år gamle damer skriver at ungjenter som i alder kunne vært deres egne barn, ja til og med barnebarn, ikke burde vært født forstår vi at det er sider ved det digitale samfunnet det absolutt er grunn til å stille spørsmål ved. Hvis du lever deg så til de grader inn i det som skjer i serier som «Farmen» at du lar all din vrede gå ut over en av deltakerne så har du trolig et stort problem.

På 60-tallet var det en lokal helt som pyntet seg før han satte seg ned foran TV-en. Han trodde at hallodamen også kunne se ham. Folk sa det nok ikke var slik, men det hjalp ikke. Dette var i TV-ens barndom. I dag er TV for lengst ferdig med barnesykdommene. Det er derimot åpenbart at mange seere ikke har hatt den samme utviklingen.

LES OGSÅ:

Torsdag kom høsten 

– Vi ble provosert 

Trump i fri dressur