Hvis du vil ha lokale tilbud i morgen, må du bruke dem i dag

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leder

Både Nedre og Øvre kommuner er forholdsvis store kommuner og krabber om ikke mange år over 50.000 innbyggere. Det er mye folk det, og selv om Nedre Eiker smeltes sammen med Drammen og Svelvik om et par år, vil fortsatt folk bo der de har gjort – og nye vil komme til. Dette gir grunnlag for mye kreativitet, godt naboskap, trivsel, men også noen utfordringer.

Det er mange planer for å utvikle kommunene, både med offentlige og private penger. Både Mjøndalen og Hokksund, som de største tettstedene og handelsmagnetene, er de største navene i nærmiljøet. Hva som skjer med utviklingen her er viktig for mange. Det bør også være viktig for deg som bor der. Forretningene som ligger der er avgjørende for et levedyktig, blomstrende og til og med sprudlende sentrum. De er like viktige som gode barnehageplasser, skoler og omsorgstilbud. Alt henger sammen med alt, men vi får det likevel ikke bedre enn det vi selv fortjener.

Vi hører av og til at «alt» er dyrere i Hokksund, Vestfossen, Mjøndalen og Solbergelva. Utvalget er også dårligere. På andre siden blir det sagt at alt er mye bedre i Sverige, eller på nett. Vi skal ikke være noe moralpoliti og si at du må handle mer lokalt, selv om vi har veldig lyst. Som lokalavis brenner vi for Eiker. Vi brenner for deg, for oss, ja for alle sammen. Vi har et felles ansvar for å ta vare på våre omgivelser. Hvis du vil ha lokale tilbud i morgen, må du bruke dem i dag.

Hvem er det som sponser laget til din datter eller sønn som spiller fotball, håndball, bandy eller er med på turn? Hvem er det du spør om en gevinst til et lotteri når det trengs? Ingen av dere spør trolig Mark Zuckerberg i Facebook eller en av Olav Thons butikksjefer i kung Carl Gustavs rike. Og, hvis dere mot formodning skulle spørre, tror vi at dere vet svaret på forhånd.

Samtidig må de som er grunneiere og sitter med et ansvar for hvordan det ser ut ta dette ansvaret på alvor. Her er det nok også noen utfordringer. Tomme lokaler, nedstøvede vinduer og ting som henger og digler er ikke akkurat innbydende. Hva synes du bør gjøres?

Lokalt næringsliv gir lokale arbeidsplasser, skatteinntekter og en hyggelig nabo. Når du handler lokalt, støtter du opp om lokale arbeidsplasser. Du støtter også opp om en bedrift som betaler skatt til kommunen. Hver krone som du handler lokalt, er en investering i et levende lokalsamfunn. God handel, godtfolk!

LES FLERE LEDERARTIKLER HER!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags