Dette er siste gang jeg fyller denne spalten i Eikerbladet.

Fra 1. januar overtar Stig Odenrud (53) roret som redaktør og daglig leder i Eikerbladet. Han har jeg arbeidet sammen med i mange år. Stig er en hardtarbeidende kar, en dedikert og dyktig journalist.

LES OGSÅ: Blir redaktør og daglig leder i Eikerbladet

Det er snart tre år siden jeg overtok roret i Eikerbladet. Å kombinere rollen som redaktør og daglig leder i to lokalaviser er krevende. Det er grytidlig opp og seint i seng. I de tre årene har mediebransjen gjennomgått større forandringer, enn de foregående 50-årene. Annonseinntektene har stupt. De har Facebook og Google stukket av med. Det vi skal leve av i framtiden er i stadig større grad at leserne kjøper digitale abonnement. Der har Amedia lykkes.

Å få flere til å lese aviser digitalt, også Eikerbladet, er nøkkelen til at bygd og by i framtiden skal ha sin egen lokalavis. Her har Amedia som eier av Eikerbladet gjort det godt. Det kommer delegasjoner fra fjern og nær for å lære hvordan Amedia har klart å gjøre journalistikken til et solid økonomisk bein å stå på. Det er derfor man må være abonnent for å lese mange av sakene på våre nettaviser. Tiden da vi ga bort våre beste nyheter er over.

I dag er Eikerbladet en dagsavis som serverer nyheter sju dager i uken digitalt, og to dager i uken på papir. For mange er avisen fortsatt bare et produkt som kommer på papir. Men for stadig flere har verden blitt digital. Det skjer over alt i samfunnet. Banker, forsikringsselskaper, kommuner og stat. Alle blir mer og mer digitale. Det er framtiden. Løsningene har blitt enkle, ja mye enklere enn de som vegrer seg mest mot å ta dette i bruk tror. Argumentet vi møter er at alt har blitt så mye vanskeligere nå. Det er feil. Alt har blitt mye enklere. Du må ikke lenger oppsøke et reisebyrå for å kjøpe billett til Syden. Du må ikke lenger gå i banken for å betale regninger og du slipper å stavre deg til postkassen for å kunne lese de siste nyhetene. Verden har alltid vært i endring. I mange år klarte de som rodde folk over Themsen å hindre at det ble bygd flere bruer. Men bruene kom. Det var et stort framskritt da. Og i dag er det vel ingen som ønsker å rive dem igstig odenrudjen. Takk for meg og lykke til videre.

Takk for meg, og lykke til videre.