(Drammens Tidende)

MJØNDALEN/ÅMOT: Mannen skal ha forsøkt å stikke fra politiet etter å ha blitt observert i Mjøndalen og ble senere stanset av en spikermatte lagt ut av en patrulje på Verpsletta i Åmot.

Ifølge oppdragsleder ved sørøst politidistrikt Christian Prytz ble mannen først lagt merke til av en patrulje i Mjøndalen rundt klokken 01.39, etter at de oppdaget bilen som hadde blitt meldt stjålet fra Åssiden i Drammen to dager før.

– De prøvde å stanse bilen. Da nektet mannen å stoppe, kjørte ut av Mjøndalen, mot Hokksund og videre oppover i retning Åmot, sier Prytz.

Patruljene lenger opp mot Åmot ble varslet og la ut spikermatter. Forut for pågripelsen kjørte bilen over en spikermatte og ble punktert.

Våkner til melding

Prtyz forteller at mannen, som er en kjenning av politiet fra før, fremsto ruset og at nødvendige prøver ble tatt. Han er nå satt i arresten, sak har blitt opprettet og etterforskning vil ta over.

Når det kommer til å informere eieren av den stjålne bilen om at politiet nå har kontroll på kjøretøyet forteller Prytz at politiet valgte å sende en melding til eier.

– Det er en grei ting å våkne opp til. Så får vi satse på at bilen ser grei ut. Jeg har ingen informasjon om at det var noen skader på den, og ingen skader har oppstått under jakten bortsett fra at dekkene er punktert, informerer Prytz.