(Drammens Tidende)

Skofterud som bodde i Hokksund ble bare 38 år gammel.

– Kvinnen er nå identifisert, og det er den 38 år gamle Vibeke Skofterud som er den omkomne. Familien er orientert, sier operasjonsleder Sveinung Alsaker i Agder politidistrikt i en pressemelding.

Politiet meldte om hendelsen like før 12.30 søndag.

– Den omkomne ble først meldt savnet klokken ett natt til søndag. Hun ble i 11.30-tiden i dag funnet på øya St. Helena i Hovekilen og erklært død på stedet av lege fra luftambulansen. Det var da en vannscooter ved holmen, og alt tyder på at dette var en vannscooterulykke, sier Alsaker.

Årsaken til den tragiske vannscooterulykken er foreløpig ikke avklart. En lokal hytteeier NTB har snakket med, sier at det var usedvanlig dårlig vær og sikt ved ulykkesstedet lørdag kveld.

Politiet jobber med tekniske undersøkelser på stedet, og etterlyser samtidig vitner til selve hendelsen.

Bård Austad, leder av felles operativ enhet i Agder politidistrikt opplyser til Drammens Tidende at det kan ta tid å få svar på undersøkelsene.

Så langt har ingen vitner meldt seg.

LES OGSÅ: Landslagssjefen i sorg etter Skofteruds bortgang

Stoppet av skader

I 2012 gikk Vibeke Skofterud til topps i langløpet Vasaloppet som første norske kvinne. Hun tok også et individuelt NM-gull i sprint i 2002 og hadde 15 pallplasser individuelt i verdenscupen.

Etter at Skofterud ga seg i landslaget i 2014, skulle hun satse på langløp, men skader og sykdom gjorde at hun ikke gikk flere skirenn. I OL sist vinter var hun en del av Eurosports ekspertteam i Pyeongchang.

Årsaken til den tragiske vannscooterulykken er foreløpig ikke avklart. Politiet jobber søndag ettermiddag på ulykkesstedet og gjør tekniske undersøkelser.

LES OGSÅ: Idretts-Norge sørger etter Vibeke Skofteruds dødsfall

Eiker-jente

Skofterud fortalte til Eikerbladet i fjor at hun ble sliten av bylivet og reiste derfor ofte til Mjøndalen for å finne roen.

Til slutt flyttet hun til bygda i Nedre Eiker.

–  Jeg er og blir ei bygdejente, sa hun til Eikerbladet.

Senere bosatte hun seg i nabobygda Hokksund.

LES OGSÅ: Kulturministeren: – Trist og meningsløst