Eikerværingene Snorre Simensen, Trond Enderud og Håkon Underberg Lie har hatt sin livs opplevelse sammen med rundt 40 andre eventyrere fra drammensdistriktet. De har kjørt Route 66 på Harley Davidson. Eiker avis tok en prat med dem om hva de opplevde på turen.

Hvordan var turen lagt opp?
Vi reiste med en norsk turoperatør som heter www.route66usa, som er regnet som verdens største Route 66 arrangør. Turen var planlagt ned til hver minste detalj fra arrangørens side og vi landet i Chicago hvor vi ble møtt av guidene våre. Alt fra overnattinger til sykler var inkludert i turen, så det er jo en slags all inclusive tur til USA og Route 66. Vi var også veldig heldig når det gjaldt hovedguiden vår Tor Anders Søfteland. Han reiste ut på sin 19. tur på Route 66 sammen med oss, så det var ikke noe å si på erfaringen og kunnskapen hans.


Når vi snakket med dere før turen sa dere at dere hadde drømt om denne turen i over 20 år. Stilte turen til forventningene?

Vi hadde veldig høye forventninger til turen, det er jo ikke så rart når man har drømt om det i over 20 år. Vi prøvde å være rolig før turen for ikke å bli skuffet, men turen oppfylte alle forventningene og mer til. Mye av æren for at det hele ble så vellykket var jo at vi reiste med en fantastisk gjeng. Vi var rundt 45 stykker, og alle var enig om at vi hadde gjort akkurat det samme om igjen. Vi kjørte gjennom åtte delstater og hadde alt fra kalde morgener til å svette i 43 varmegrader i Las Vegas.

Hva gjorde mest inntrykk på dere?


Det er vanskelig å plukke ut noe som gjorde mest inntrykk. Hele ruta var en opplevelse og ga oss mange nye viber. Bare det å kjøre Route 66 er jo stort. Vi kjørte i flott landskap, for så å komme vi inn i små tettsteder som var som en reise langt tilbake i tid. Deretter kjørte du inn i ørken rett rundt neste sving. Vi er jo alle enige om at vi har flott natur i Norge, men der borte er det ubeskrivelig. Storbyene var også en opplevelse som gjorde inntrykk. Las Vegas er noe som bare må oppleves, det er et eventyr i seg selv. Vi bodde på et lite hotell som heter Stratosphere, og der var det cirka 3500 rom. Det sier jo litt om forholdene. Vi fikk jo også oppleve kontrastene mellom storbyer og små cowboy og indianerlandsbyer hvor esler gikk løse i gatene og det hele var som en reise tilbake i tid. På Big Texian Steak Ranch i Texas spiste vi verdens beste biff. Der kunne du bestille biff på 2,2 kilo, og hvis du klarte å spise opp den så fikk du den gratis. Noe som selvfølgelig var helt umulig.

Hvordan opplevde dere Grand Canyon?


Vi har alltid hørt hvor stort og flott det er, men du blir rett og slett ydmyk når du opplever det. Vi fikk vite at Grand Canyon er 44 mil lang, 2,9 mil bred og på det dypeste er den 1,6 kilometer. Ved siden av å kjøre Harley der fikk vi en sightseeing med helikopter over en del av Grand Canyon, og det var en helt ubeskrivelig opplevelse.

Hvordan var det å sitte på en Harley Davidson så mange timer hver dag?


Det var ikke noe problem, når vi var fremme i Santa Monica hadde vi bare lyst til å snu og kjøre tilbake. Menneskene der borte er høflige og trafikksikkerheten er super. Mange tenker nok på hvordan er det egentlig er å kjøre sykkel på veiene der borte, men det gikk over all forventning. Folk stoppet og vinket oss frem når vi kom med "toget" vårt av harleysykler. Vi kan bare si at vi har hatt en drømmetur vi alltid kommer til å huske, og denne turen vil vi anbefale alle å få tatt en gang i løpet av livet, sier guttene.