20 august reiser Snorre Simensen, Trond Enderud og Håkon Underberg Lie til Chicago, USA. Byen er utgangspunktet for det 17 dager lange og etterlengtede eventyret på to hjul.
– Vi skal kjøre Route 66 fra Chicago til Los Angeles. Det er «den rette» veien å kjøre etter det gamle ordtaket «Go West», sier Snorre Simensen.

Drømmetur 
De tre eikerværingene reiser sammen med rundt 40 andre sykkelentusiaster fra Drammensdistriktet, og turen er i regi av det norske firmaet www.route66usa . Firmaet er regnet som verdens største Route 66 - arrangør og lover en tur gutta skal huske for resten av livet.

– Vi begynte å prate om en slik drømmetur for rundt 20 år siden, og nå skal vi endelig få oppleve det. Jeg er sikker på at alle som kjører sykkel har en drøm om å kjøre Route 66 på Harley, sier Simensen.

Håkon Underberg Lie og noen kamerater begynte med å bestilte turen for tre år siden, og nå er de altså en gjeng på over 40 motorsykkelentusiaster som skal reise.

– Jeg gleder meg og tror vi får oppleve veldig mye under turen. Vi kjører gjennom storbyer og småsteder, samt alt fra ørken til frodige landskap, sier en engasjert Underberg Lie.
 
Mye å se
Å kjøre Route 66 er en reise gjennom hjertet av USA. De skal kjøre gjennom ni stater, tre tidssoner og tilbakelegge 400 mil på Harley. Underveis er det lagt inn flere opplevelser som blant annet helikoptertur i Grand Canyon, overnatting i Santa Rosa på en ekte cowboy ranch, møte indianere, gamble i Las Vegas hvor de har to overnattinger, og ikke minst kjøre inn i solnedgangen på Santa Monica Pier.

Kjøreetappene varierer fra 30 mil og opp til den lengste som er på cirka 55 mil. Det blir lange dager med mange timer på sykkel, men det gjør ingen ting for disse tre, så lenge de får realisert guttedrømmen om å kjøre Harley gjennom USA på verdens kanskje mest kjente vei.

– Vi ser spesielt frem til Las Vegas og Los Angeles, men også alle småstedene. Alt det vi har sett på film får vi nå oppleve, sier de tre spente eikerværingene.