Hjelp, rotta har rømt

Bianca er en grå dumborotte.

Bianca er en grå dumborotte.

Artikkelen er over 1 år gammel

Møter du en rotte i Korvaldveien i Mjøndalen, så ikke finn fram fella. Det er rotta Bianca som har rømt fra buret sitt.

DEL

(Drammens Tidende) NEDRE EIKER: Søndag kveld rengjorde Tone Lise Opsahl et av burene til rottene sine i Korvaldveien i Mjøndalen. De tre rottene som bor i buret satte hun i sofaen på verandaen, mens buret ble vasket.

– Der pleier de å holde seg der, forteller Opsahl.

Men ikke denne gangen. Da hun kom tilbake etter å ha vært inne et øyeblikk var rotta Bianca borte.

– Jeg har lett masse. Jeg har kikket på alle tenkelige gjemmesteder både ute og inne, men jeg har ikke sett henne, forteller Opsahl fortvilet.

– Er du redd for at noen skal tro det er en vill rotte, og drepe henne?

– Det kan jo hende at det er noen ikke ser at det er en tam rotte, sier Opsahl.

Har sju rotter

Hun og datteren er veldig glad i rotter, til sammen har de sju rotter, tre hunner og fire hanner. Datteren er på ferie, og vet ikke at Bianca er forsvunnet.

– Hun kommer hjem på onsdag. Hun kommer til å bli veldig lei seg hvis Bianca ikke dukker opp. Jeg håper vi kan unngå det. Ikke bare for hennes skyld, men også for rottas skyld. Den blir fort et bytte, sier Opsahl. Hun har derfor lagt ut en etterlysning på Facebook med oppfordring til å ta kontakt hvis noen ser Bianca.

-Hva er det som gjør at dere vil ha rotte som kjæledyr?

– Jeg hadde rotte som liten, så jeg er vant til det fra barndommen. Jeg har savnet det. De er veldig sosiale, og er mye morsommere enn hamster. En hamster blir man ikke kjent med på samme måte, sier Opsahl. Ifølge henne har de sju rottene helt forskjellige personligheter.

– Hva skal man gjøre hvis man ser Bianca?

– Hvis man ikke er redd rotter, håper jeg de kan prøve å fange henne. Hvis man er redd rotter, kan man ringe eller sende meg melding, sier Opsahl.

Ser du Bianca kan du kontakte Opsahl på tlf. 466 28 875 eller se innlegget hennes på Facebook.

Rotta Bianca var ikke det eneste kjæledyret på rømmen i Nedre Eiker. Fredag den 13. ble en liten grønn papegøye også meldt savnet i Nedre Eiker.

Artikkeltags