(Bergensavisen)

På søndag bestemte Jacub Malanowich (36), konen Aleksandra Malanowska (31) og sønnen Mikolaj (15 måneder) seg for at de vil ha noen skiver med loff til middag. Det ble en skremmende opplevelse.

– Jeg bet ned på en metallbit midt i en av skivene mine. Den var umulig å se. Jeg hadde den i munnen – det var slik jeg fant den, sier en opprørt Malanowich til BA.

Det oppskårne brødet av produsenten Bakehuset ble kjøpt på Kiwi Nøstet i forrige uke.

– Mikolaj hadde det i matpakken i barnehagen, utbryter småbarnsfaren, som er sjeleglad for at metallbiten havnet i hans skive, og ikke sønnens.

– Babyen får mest melk, men liker også brød. Jeg kunne fått den i halsen, men jeg tørr ikke tenke på hva som kunne skjedd om Mikolaj hadde spist den. Det er veldig farlig, konstaterer han.

Artikkelen fortsetter under bildet

 

Rusten fiskekrok?

Malanowich, som jobber som arkitekt, tror at gjenstanden kan være en fiskekrok.

– Den er på den størrelsen, men den er rusten, så det er vanskelig å være sikker, sier 36-åringen.

Han har fortalt Bakehuset historien sin, og sendt dem bilder av fremmedgjenstanden.

– De burde ha bedre kontroll med hva de selger, fastslår Malanowich.

Nå er sentrumsfamilien redd for å gi mat til minstemann.

– Jeg var skjelven og redd. Vi er fremdeles i sjokk. Når jeg spiser brød nå, så tygger jeg med forsiktighet, forteller Malanowich.

– Sterkt beklagelig

Bakehusets pressekontakt Ole Neergaard er tydelig på at det er totalt uakseptabelt at kunder finner metallgjenstander i brødet.

– Vi har kontrollrutiner og sjekker utstyret fortløpende for at slikt ikke skal kunne skje. Men vi kan ikke si hundre prosent sikkert at ikke fremmedlegemer kan havne i brødet, sier Neergaard.

Metallbiten er nå sendt til produsenten, som er heleid av Norgesgruppen.

– Basert på bildene er vi ikke i stand til å se hva dette kan være. Vi har problemer med å se at den kan stamme fra vårt produksjonsutstyr. Det ville vært rart, mener Neergaard.

Bakehuset produserer, ifølge Neergaard, flere hundre tusen brød om dagen.

– Det er veldig sjelden at det er fremmedlegemer i det vi produserer. Dette er relativt unikt – og sterkt beklagelig.