Nå kan du droppe fredagsstresset foran hyttehelgene.

Stikk bare innom et avtalt droppsted og plukk opp helgas måltider på veien til hytta, enten du har adresse på Norefjell, i Hallingdal eller i Numedal.

Matnettverkene Eventyrsmak i Krødsherad, Hallingkost og Matopplevelser i Numedal lanserer en matkasse med lokale og kortreiste produkter for hyttefolk og fastboende, men bare i helgene.

LES OGSÅ: Best i Norge på lokalmat

Fra nabolaget

Den første prøveballongen er sendt ut – med litt lavere etterspørsel enn Lokalmatkassens vertskap hadde håpet på.

Neste mulighet blir helgen 28. til 30. oktober.

– Fordelen med samarbeidet er at vi har mange ulike produsenter som kan levere mye spennende mat, forteller Anette H. Solbakken, som er daglig leder i Eventyrsmak.

Blant matvarene i Lokalmatkassen er egg fra Rune Isachsen på Ek gård i Vestfossen. Sambygdingen Sjokoladesalongen frister med frokostblanding og sjokolade til formiddagskaffen i hytteveggen eller til kveldskosen. Og fra Eiker gårdsysteri får du Eventyrost med gressløk til brødskiva.– Vi har hatt flere forespørsler etter helge- og hyttekasser, sier Anette H. Solbakken.

– Nå tar vi tak i dette markedet sammen. Lokalmaten er jo her, så hvorfor ikke kjøre i gang, sier hun og kan melde om positive tilbakemeldinger etter å ha kjørt en runde med testkasser i markedet.

LES OGSÅ: Nå vil vi vite hvor maten vi spiser kommer fra

Variert helgemeny

Ideens matmor er Liv M. Berven, daglig leder i Matopplevelser i Numedal. Men samarbeidspartnerne Hallingkost og Eventyrsmak var ikke så vanskelige å be.

– Hvor mange produsenter som leverer til hver kasse, vil variere fra gang til gang.  Men det er bare medlemmer i de tre lokale matnettverkene som får levere, sier Berven.

 

– Målet er å gi folk mulighet til å kjøpe unike råvarer fra fjell og dal i Buskerud, sier hun.

Berven tror kunden i hovedsak vil være hyttefolk, men også fastboende har bestilt. 

 

– Kassen  passer spesielt bra hvis man reiser flere sammen eller skal ha gjester.  Så slipper vertskapet å tenke på hva som skal serveres og hvem som skal handle.  Alt følger med i kassen – også oppskriften til en god lørdagsmiddag.

De neste mulighetene er i uke 43, 47 og 51.

LES OGSÅ: Cathrine og hennes grønnskollinger

Hente på butikken

Lokalmatkassen samarbeider med åtte utleveringssteder i Buskerud, og maten kan hentes på vei til hytta.

Droppstedene er: Lille Handleri på Sokna, Rema 1000 på Gol, Kiwi i Hemsedal og på Rødberg, Spar på Geilo, Noresund og i Prestfoss, Coop Prix i Veggli og på Lampeland Hotell.

– Dette har vi stor tro på, sier Anette H. Solbakken i Eventyrsmak.– De som bruker Lokalmatkassen vil få en lokal matopplevelse, men vil også bidra til noe meningsfylt på flere måter. Både økt produksjon og bedre utvalg av mat fra bygdene våre, og til dyr på beite slik at landskapet ikke gror igjen.

LES OGSÅ: Nå kan du rett og slett slutte å lage mat