Det er et lavtrykk fra Norskehavet som drar med seg varm luft over store deler av Sørlandet og østlandsområdene.'

Noe tåke

Det beste været kommer i indre strøk. Buskerud, Vestfold og Telemark kan få opp mot 20 grader og veldig pent vær inn mot helgen, men deretter mer skyet. Nedbøren vil sannsynligvis holde seg borte.

– Det vil bli et lavt skydekke som fører til noe tåke. Det beste været kommer før helgen, og regnet vil holde seg borte, men det kan komme litt utover dagen på søndag. I fjellområdene kan det komme økende vind, men Østlandet ligger mer skjermet til og vil kunne få nyte mest oppholdsvær og behagelige temperaturer, sier statsmeteorolog Ragnhild Nordhagen ved Værvarslinga i Nord-Norge til NTB.

Torsdag og fredag byr på det beste været med gløtt av sol både på Sørlandet og Østlandet, mens det i helgen blir mest overskyet. I Agder-fylkene vil nedbøren søndag komme noe tidligere enn på Østlandet.

– Lavtrykket drar også med seg varm luft, så selv med nedbør vil det være en behagelig temperatur, sier hun.

Pent også nordover

Innbyggerne i Nord-Norge har kanskje mest grunn til å være fornøyd med temperaturen, men må også forberede seg på noe nedbør.

– Det er et lavtrykk som ligger nord i Barentshavet som vil fortsette å gi bygevær, men det vil gradvis bli lettere fra torsdag i Nordland, Troms og Finnmark, sier Nordhagen, som tror temperaturen i Nordland kan komme opp imellom 10 og 15 grader fredag.

Det blir mer nedbør lørdag i Nordland og Troms, mens Finnmark ser ut til å slippe unna i denne omgangen.

Vått i vest

Vestlandet har fått voldsomt med nedbør det siste døgnet, helt opp mot 151 millimeter på Gullfjellet i Hordaland, men også der går det mot gradvis lettere vær, i alle fall for en stakket stund.

– Det blir en liten smak av sommer med temperaturer mellom 14 og 17 grader og opp mot 20 grader lokalt fra torsdag, men moroa varer ikke lenge, konstaterer Nordhagen.

Allerede torsdag ettermiddag kommer et lavtrykk som vil gi økende vind og nedbør i løpet av fredagen. Også lørdag og søndag vil inneholde mye nedbør, men det er usikkert hvor mye som kommer.

LES OGSÅ:

Dette bildet vekker oppsikt: – Spesielt 

– Høyre verner hele Røren 

VWs elbil kan bli prisbombe