Ungdomsklubb kan bli lagt ned – foreldre gidder ikke stille opp

ANNENHVER FREDAG: Ungdomsklubben på Ormåsen holdes åpen annenhver fredag og arrangeres på frivillig basis. Det trengs flere voksne for at dørene skal kunne holdes åpne framover. 								Begge foto: Arkiv

ANNENHVER FREDAG: Ungdomsklubben på Ormåsen holdes åpen annenhver fredag og arrangeres på frivillig basis. Det trengs flere voksne for at dørene skal kunne holdes åpne framover. Begge foto: Arkiv

Artikkelen er over 2 år gammel

Annenhver fredag er det åpent hus og ungdomsklubb i bomberommet på Ormåsen, men det er stor manko på voksne som vil være med og ta ansvar.

DEL

Det spekuleres nå i om dørene må stenges og tilbudet legges ned – rett og slett fordi foreldre ikke «gidder» å være med og ta ansvar på ungdomsklubb-kveldene.

LES OGSÅ: Tenåringer går rett på tyngre stoffer i Hokksund

Må «mase» hver gang

– I snitt er det et 70-talls ungdommer innom hver gang og klubben er et populært tilbud blant ungdommen, men det er skuffende og trist at ikke flere voksne ønsker å hjelpe til. Hvis det ikke bedrer seg, er jeg redd vi må stenge dørene for ungdomstilbudet i nærmiljøet, sier Stian Svendsen og Alf Stephan Skyba som er initiativtakere og frivillige arrangører.

De to «maser» om hjelp fra voksne som kan bidra med ganske enkelt å være til stede på klubben de tre og en halv timene som ungdomstilbudet er åpent – og det før hver eneste klubbkveld.

Vi kan ikke holde åpent uten voksne.

Stian Svendsen og Stephan Skyba, initiativtakere til ungdomsklubben

– Vi forstår at det ikke alltid passer for alle og at det er fredag kveld, men vi kan ikke holde åpent uten voksne til stede. Klubben er helt og holdent drevet på frivillig basis. Vi er helt avhengig av frivillige, sier de to ildsjelene.

Ungdomsklubben er åpen for alle elever fra 7. til 10. trinn i hele området. Oppfordringen til voksne som kan tenke seg å bidra går til alle.

– Ungdommene har en mor og en far – og vi henstiller til alle om å bidra. Dere kan like gjerne komme fra Skotselv, Darbu, Vestfossen eller Hokksund. Hvis flere melder sin interesse er det kanskje nok med en gang eller to i året. Slik situasjonen er per dags dato må det skje en forandring for at tilbudet skal opprettholdes, understreker Svendsen og Skyba.

Julebord med pizza

Neste klubbkveld er allerede fredag. Da skal ungdommen ha «julebord» i bomberommet og pizza står på menyen. «Voksenkabalen» har ennå ikke gått opp.

– Vi trenger fem-seks voksne til denne kvelden da vi skal ordne med bord og stiler i gymsalen. Meld dere snarest så vi kan gjøre våre forberedelser, oppfordrer Stian Svendsen og Alf Stephan Skyba.

Fakta

  • Ungdomsklubben på Ormåsen er for ungdom fra 7. til 10. klasse.
  • Holder åpent annenhver fredag i oddetallsuker kl. 18.30-22.00.
  • Arrangerer «julebord» fredag 8. desember.
  • Neste klubbkveld etter det er fredag 5. januar.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken