Frontkollisjon mellom lastebil og personbil: En person bekreftet omkommet

Foto:

Skal ha kommet over i motgående kjørefelt.

DEL

(Drammens Tidende) ØVRE EIKER: En person er bekreftet omkommet etter en frontkollisjon på riksvei 35 ved Kolbræk i Hokksund, onsdag ettermiddag.

Onsdag kveld forteller operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Marianne Mørch, at de fortsatt ikke vet årsaken til ulykken, annet enn at bilen har kommet over i motgående kjørefelt. Mannen som omkom i ulykken er en mann i 70-åra fra Modum.

– De pårørende er varslet, opplyser Mørch.

– Alvorlig ulykke

Luftambulanse ble tidlig rekvirert til ulykkesstedet, og politiet sa før de kom fram at det trolig dreide seg om en alvorlig ulykke. De fikk melding om hendelsen klokka 13.37.

At det var en alvorlig ulykke ble tidlig bekreftet.

– Det er på det rene at dette dreier seg om en alvorlig trafikkulykke, og veien vil bli stengt i lang tid framover, skrev politiet på Twitter. Da fortalte operasjonsleder Trond Egil Groth at det ble drevet livreddende førstehjelp.

Dessverre var det ikke mulig å redde livet til bilisten.

– Det har vært en møteulykke, en trailer har kjørt riksvei 35 mot Hokksund, der en personbil har kommet over i motgående og det har vært front mot frontkollisjon. Det har vært en alvorlig ulykke og bilfører, en mann, har omkommet, sier Asbjørn Løvold, innsatsleder på stedet.

Ulykkesgruppa er på vei

Det var bare en person i personbilen da den kolliderte med lastebilen.

– Jeg kan ikke si mer om årsaken, det vil bli etterforska, sier innsatslederen.

Han forteller at føreren av lastebilen har fått tilbud om hjelp fra helsevesenet, men har sagt at han ikke ønsker det eller har behov for det.

– Det er ganske lange bremsespor i veien, har sjåføren sett det og forsøkt å forhindre det?

– Jeg kan ikke kommentere rundt det, men bremsesporene er i veibanen ... Det kommer en ulykkesgruppe for å undersøke, etter det blir veien åpnet, sier Løvvold. Han tror veien kan bli stengt i rundt en time til.

Ifølge DTs reporter på stedet drives det nå opprydning.

Har stengt veien

Veien er stengt i begge retninger på stedet og vil være det en god stund framover. Omkjøring vil være mulig via fylkesvei 62. Ifølge vegvesenet er maks høyde på omkjøringsveien 4,20 meter.

Brakar forteller at linje 101 fra Drammen klokka 14.52 er innstilt på grunn av ulykken.

– Øvrige avganger blir forsinket på grunn av omkjøring, skriver Brakar på Twitter.

Lange køer

Det meldes om svært lange køer mot ulykkesstedet. Fra Hokksund er det kø helt ned til Mjøndalen på E134, mens det på motsatt side av elva, riksvei 283, er kø helt ned til Horgen.

Også over Hokksundbrua er det stillestående kø i ettermiddag.

– Dessverre er veien ved ulykkesstedet fortsatt stengt og kommer til å være det en stund. Jeg har ikke fått bekreftet at etterforskerne er på stedet, men jeg går ut fra at de er det, sier trafikkoperatør Ole Martin Kjeldsen.

– Hvor lenge antar dere at veien vil være stengt?

– Den kan fort være stengt i mange timer. Det er umulig å si sikkert, sier Kjeldsen.

Klokka 17.37 skriver vegvesenet på Twitter at veien er åpnet. Det er fremdeles lange køer på stedet.

Artikkeltags