Gå til sidens hovedinnhold

Nå stjeles sykkelen din

Artikkelen er over 4 år gammel

Når sommerferien er over, slår sykkeltyvene til. Det viser ferske tyveritall.

August er den måneden i året hvor det stjeles flest sykler her til lands. Den absolutte tyveritoppen er i dagene rundt skolestart, viser en gjennomgang fra forsikringsselskapet If av sykkeltyverier de fire siste årene.

Stort omfang

I løpet av hele fjoråret ble 11.203 sykler meldt stjålet til forsikringsselskapene, ifølge bransjestatistikk fra Finans Norge. Men tallene er i virkeligheten flere tusen høyere, fordi mange sykler med lav verdi ikke blir meldt stjålet, verken til forsikringsselskap eller politi.

If har gått gjennom tusenvis av sykkeltyverier som har vært meldt inn til selskapet de siste fire årene. Analysen viser mens at antallet sykkeltyverier går ned i sommerukene, er det et tydelig oppsving i tyverier av sykler rett før sommerferien og rett etter.

Les også

Kvinne dømt etter møteulykke

 

August topper

August er måneden med gjennomsnittlig flest sykkeltyverier, etterfulgt av juni og september.

Tyven er ifølge If ikke interessert i sykkelen, men i pengene han får nå han selger sykkelen. Og i de fleste sykler forblir i nærområdet. Faktisk forblir 80 prosent i samme kommune eller nabokommunen, samme by eller tilgrensende områder.

I nabolaget

Det vil si at det er god sjanse for at du vil se sykkelen din igjen dersom du leter etter den.

Rådet er å ta en titt ved nærmeste stasjon og busstopp. Det kan også være lurt å følge litt med på annonser for sykler til salgs, både i lokalavisen og på nettet.

Dersom du finner en sykkel med bortklipt rammenummer, eller er omlakkert, er sjansene for at den er stålet stor.

Les også

Mann lugget kvinne – fikk 6.000 i bot

 

Kommentarer til denne saken