Ny Netflix-svindel - denne gangen per SMS

SVINDLERE UTGIR SEG FOR Å VÆRE NETFLIX: Strømmetjensten Netflix på en tv skjerm
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

SVINDLERE UTGIR SEG FOR Å VÆRE NETFLIX: Strømmetjensten Netflix på en tv skjerm Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Netflix har vært offer for nettsvindlere før. Sist ble det forsøkt svindlet ved hjelp av e-post. Nå er en ny svindel på gang. Denne gang på SMS, skriver Tek.no.

I løpet av dagen har mange fått tekstmelding fra et tilsynelatende norsk nummer med et "siste varsel" varsel om å oppdatere betalingsinformasjonen sin hos Netflix og lenke til det som ligner en Netflix-side.

"Forsøker du å logge inn har du sannsynligvis gitt bort både e-posten din og passordet til noen som absolutt ikke bør ha det", skriver Tek.no.

Les også: Coop advarer mot e-postsvindel

Har du kommet i skade for å trykke på lenken og logge inn, anbefales det å gå gjennom passordene dine og se om du bruker samme passord flere steder – og endre disse. Det anbefales også å sperre kredittkortene sine.

For å sikre seg mot at passord kommer på avveie, anbefaler sikkerhetseksperter å skru på såkalt "totrinnsbekreftelse", som mange tjenester nå tilbyr. Da holder det ikke bare med passord, siden du blir bedt om å bekrefte identiteten din med å oppgi en kode fra tilsendt SMS.

Slik unngår du svindel

  • Ikke oppgi personlig informasjon til ukjente over Internett, på telefon eller e-post uten at det er du selv som har initiert det.
  • Klikk aldri på linker i e-post for å legge inn personinformasjon på siden du kommer til. Skriv heller inn adressen du kjenner fra før.
  • Legg aldri igjen personinformasjon hos bedrifter du ikke vet nok om.
  • Sikre dine kontoer for epost og nettsamfunn med totrinns-pålogging der det er mulig, eventuelt med sikkerhetsspørsmål og alternativ epostadresse.
  • Sjekk om forbindelsen er kryptert når du skal legge inn persondata, som f eks kredittkortnummer, navn og e-post adresse.
  • Unngå bruk av debetkort. Kredittkort tilbyr vanligvis et visst nivå av beskyttelse mot identitetstyveri og kan begrense summen du vil bli ansvarlig for å betale i forbindelse med et misbruk. Debetkort tilbyr ikke denne beskyttelsen, og fungerer slik at beløpet trekkes umiddelbart fra din konto. Dette gjør at gjerningspersonen kan tømme bankkontoen din helt før du oppdager noe mistenkelig.
  • Ikke la deg lure av svindlere som prøver å få tak i informasjon. (Kilde Nettvett.no)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken