Sondre Turvoll Fossli var testet for hjertefeil: – Umulig å fange opp

VAR TESTET: Sondre Turvoll Fossli viste ingen tegn på hjertefeil under landslagets og Olympiatoppens undersøkelser.

VAR TESTET: Sondre Turvoll Fossli viste ingen tegn på hjertefeil under landslagets og Olympiatoppens undersøkelser. Foto:

Landslagsutøveren viste ingen symptomer på hjertefeil før han plutselig fikk hjertestans mandag.

DEL

(Drammens Tidende) Det bekrefter landslagslege Øystein Andersen til NRK.

Ifølge Andersen gjennomfører alle landslagsutøvere en årlig legesjekk, der hjertet undersøkes på flere måter. Utøverne tar også jevnlig EKG-undersøkelser, en såkalt hjertescreening som skal avdekke rytmeforstyrrelser i hjertet.

LES OGSÅ: Fikk hjertestans under biltur

– Olympiatoppens råd er at utøverne tar EKG minst hvert femte år. Vi har valgt å ta det litt oftere. Det er ikke sånn at alle må ta det hvert år, men vi anbefaler det, og det ligger i våre rutiner å gjøre det. Så kan det bli litt forskyvning, men det er regelmessig EKG-undersøkelse, ja, sier Andersen til kanalen.

Landslagslegen bekrefter at Turvoll Fossli har blitt undersøkt, både av landslagets og Olympiatoppens system. Ifølge Andersen har det aldri vært mistanke om hjertefeil hos eikværingen.

– Det finnes ingen spesifikke undersøkelser som alene eller samlet kan identifisere alle personer med økt risiko for plutselig død. Det er rett og slett ikke mulig å fange opp alle med sykdom, sier han til NRK.

Det var mandag ettermiddag under en biltur sammen med kjæresten at Turvoll Fosslis hjerte stoppet.

Hjertespesialister ved Oslo universitetssykehus jobber nå med å finne ut hvorfor langrennsløperens hjerte stoppet.

Artikkeltags