Hoppsjef Clas Brede Bråthen raser over NRKs manglende priortering av kvinnehopp

IKKE FORNØYD: Clas Brede Bråthen ønsker møte med NRK over manglende prioritering av kvinnehopp.

IKKE FORNØYD: Clas Brede Bråthen ønsker møte med NRK over manglende prioritering av kvinnehopp. Foto:

Av

Statskanalen ønsker Bråthen velkommen til diskusjonsmøte.

DEL

(Bygdeposten) Norges hoppsjef Clas Brede Bråthen er ikke fornøyd med den manglende prioriteringen av kvinnenes hopprenn. Denne helgen fikk man ikke se annet enn de 20 siste hopperne på NRK2 da kvinnene hoppet i franske Permanon.

Maren Lundby ble kun slått av tyske Katharina Althaus, men store deler av rennet var ikke mulig å få med seg på noen av NRKs plattformer.

Det får blodet til å bruse hos hoppsjef Clas Brede Bråthen, som selv var på plass under guttas hopprenn i Engelberg i Sveits.

Han sier han føler at kvinnenes hopprenn, gang etter gang blir nedpriotert av NRK. Denne helgen ble herrenes hopprenn i Engelberg vist på TV 2.

– Jeg går rundt med en vond følelse i magen her nede. Vi er opptatt av å bygge opp jentene. Veldig mange er opptatt av hvordan vi gjør det, blant annet finnes det kritiske røster i NRK som er opptatt av dette, sier en oppgitt Bråthen til Dagbladet.

Inviterer til møte

Han forteller at det er fem renn NRK har nedprioritert, og ett av disse valgte NRK å kutte sendingen, for så å streame finalen. I dette rennet ble Maren Lundby nummer to.

Egil Sundvor, sportsrekdatør i NRK, sier til Nettavisen at han er klar for et møte med Bråthen.

– Hvis det er slik at Bråthen ønsker et møte, så vet han veldig godt hvor vi holder til. Vi har flere måter med dem, og jeg tar mer enn gjerne et møte med ham.

LES OGSÅ: Clas Brede Bråthen: – Jeg sover dårlig om natta 

Han avviser Bråthens kritikk rundt manglende prioritering av de norske kvinnene.

– NRK har vært med å løfte frem kvinnehopp, vi har løftet frem mye av kvinneidretten generelt. Han har sitt perspektiv, som baserer seg i kvinnehopp, og det skal han få lov til å ha, sier Sundvor.

– Det er ofte andre idretter vi også skal løfte frem, og det har vi gjort i dag også. Dersom han er misfornøyd, så må han gjerne ta kontakt med meg så skal jeg forklare han hvorfor valgene er slik de er.

Til Dagbladet forteller Bråthen at han nå ønsker å møte med NRK for å finne ut om det er en løsning på dette. Om det ikke skulle være det, så oppfordrer han statskanalen til gå fra seg rettighetene.

– Hvis dette er noe de ikke vil vise, så er det jo bedre at du gir rettighetene fra deg. Men jeg har ikke noe med prosessen å gjøre i det hele tatt. Jeg må tenke på hvordan vi skal jobbe fremover, sier Bråthen.

– Underlig praksis

Sundvor, er oppgitt over at Bråthen velger å ta opp disse tingene i pressen:

– Clas Brede Bråthen er alltid kritisk mot oss når det gjelder hopp, og hver gang han er i sint, som er nesten hver gang det er kvinnehopp, så ringer han til Dagbladet, og ikke til meg, sier Sundvor til Nettavisen.

– Hva tenker du om denne praksisen?

– Jeg synes det er en underlig praksis. Jeg hadde et møte med Bråthen sist uke, og der nevnte han ikke at han var misfornøyd med vår dekning eller vårt samarbeid. Jeg finner det underlig at han ringer Dagbladet hver gang han er misfornøyd.

Hoppsjefen: – En OL-vinner passer ikke som prøvehopper 

Han forteller at han ikke forstår seg på hvorfor Bråthen er misfornøyd da NRK valgte å prioritere Henrik Christiansen som tok VM-bronse fremfor å vise de ti første hopperne.

– Dersom han er så oppgitt så la oss sette oss ned og snakke, så kanskje han forstår. Det er noen utfordringer når det er flere enn to idretter, og vi kun har to kanaler, sier Sundvor.

Også Maren Lundby er skuffet over den manglende priorteringen av kvinnehopp. I en uttalelse til Dagbladet sier hun at «dette ikke var julegaven hun ønsket seg».

Bråthen forteller videre at beskjeden e har gitt til sine hoppere er at de skal fokusere på idretten, og at de kommer til å ta kampen med statskanalen om prioriteringen.

Han forteller at tidligere har argumentet vært at de ikke er gode nok eller interessante nok, men viser til Maren Lundbys gullmedalje fra OL i Pyeongchang, samt flere verdencupseire.

Artikkeltags