(Laagendalsposten) For etter helgens norgescupritt i rundbaneløypa i Son, så tråkket førsteårsjunioren Emil Ravnåsen Vangen inn til seier og sammenlagtledelse i norgescupen.

Ingen god start

Emil Ravnåsen Vangen vant med ni sekunders margin etter en langt fra optimal start.

– Jeg kom litt dårlig ut fra start og etter at det ble en splitt på første runde var jeg over halvminuttet bak. Da ble jeg litt stresset, men jeg prøvde å ta det med ro og sykle kontrollert. Jeg plukket plass etter plass, og jeg følte meg sterk gjennom hele rittet, sier Vangen til nettstedet terrengsykkel.no.

Ravnåsen Vangen, som til daglig er elev på NTG på Lillehammer, lå bare tre poeng bak cuplederen før helgens konkurranse, men med seieren sykler han nå i den såkalte «laksetrøya»,

Stas å vinne cupen

– Det ville vært stort å vinne cupen sammenlagt. Det viser at du har vært jevnt god gjennom hele sesongen. Jeg kommer nok til å safe litt på Norgescupen i Halden, slik at jeg ikke risikerer noe unødvendig. Men det hadde vært moro å vinne rittet også, sier Vangen til terrengsykkel.no.

Norgescupen avsluttes med rundbaneritt og sprint i Halden helgen 15. og 16. september.

Sondre Faanes, tidligere Fiskum, ble nummer åtte og Ola Helleberg, Fiskum, nummer 11 i cupløpet i Akershus.

Faanes var 3,01 minutter bak Ravnåsen Vangen, mens Helleberg var drøye fire minutter bak klubbkameraten.

Vant som hun ville

Ole Sigurd Rekdahl, som ledet juniorcupen før helga, ble nummer fem på dagens ritt, og ligger på andreplass sammenlagt. Gabriel Slinger ble nummer tre på søndagens ritt og beholder tredjeplassen sammenlagt. I seniorklassen tråkket Erik Hægstad inn til sjetteplassen og det skilte nesten fire minutter til vinneren og hjemmesyklisten Martin Siggerud.

– Det var veldig moro! Jeg har ikke syklet så mye i det siste, har vært mye rulleski og sånt. Så det var hardt og jeg stivnet litt, sa Helene Marie Fossesholm, som vant også denne norgescuprunden med god margin.