Dette er ekstremt dårlig nytt for SIF og MIF

TIL-JUBEL: Fitim Azemi jubler for en av sine to scoringer mot Kristiansund søndag. Spissen var en sterk bidragsyter til å forverre tabellsituasjonen for Godset og Mjøndalen.

TIL-JUBEL: Fitim Azemi jubler for en av sine to scoringer mot Kristiansund søndag. Spissen var en sterk bidragsyter til å forverre tabellsituasjonen for Godset og Mjøndalen. Foto:

Tromsø og Sarpsborg 08 sendte Strømsgodset og Mjøndalen lengre ned i nedrykssumpa.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN/NEDRE EIKER: Mjøndalen på direkte nedrykk, og Strømsgodset på kvalik. Det er fasit etter at den 24.-runden i Eliteserien i fotball er ferdigspilt.

Etter poengdelingen i Ælv Classico fredag var begge de lokale lagene på trygg grunn, dog med én kamp til gode på de konkurrerende lagene.

Men etter tre strake serietap slo Tromsø voldsomt tilbake hjemme mot Kristiansund søndag. TIL smadret nordmøringene hele 5–0 og passerte både Mjøndalen og Strømsgodset på tabellen. Den svært overbevisende seieren tar «Gutan» opp til 12. plass på tabellen, to poeng over Strømsgodset, tre poeng over Mjøndalen.

Sarpsborg 08 sikret også en meget sterk borteseier mot dumpekandidat Ranheim i Trondheim, og tok seg dermed vekk fra bunnplassen de hadde før runden. Seieren gjør at også østfoldingene passerer både MIF og SIF på tabellen. Strømsgodset har like mange poeng som Sarpsborg, men dårligere målforskjell.

Med kun seks kamper igjen å spille, henger dermed nedrykksspøkelset for alvor over Godset og Mjøndalen.

I neste runde skal MIF bryne seg på serietoer Bodø/Glimt på Aspmyra, mens Strømsgodset tar imot Lillestrøm hjemme. Men først er det landslagspause, neste serieomgang spilles først om snaue to uker.

Det er seks runder igjen.

Her er SIFs program:

20. okrtober: Lillestrøm (H).)

27. oktober: Haugesund (B).

1. november: Rosenborg (H).

10. november: Molde (B).

24. november: Brann (H).

1. desember: Kristiansund (B).

Her er MIFs program:

21. oktober: Bodø/Glimt (B).

27. oktober: Sarpsborg 08 (H).

4. november: Odd (B).

10. november: Ranheim (H).

24. november: Stabæk (B).

1. desember: Vålerenga (H).

Slik ser tabellen ut med seks kamper igjen å spille:

Artikkeltags