Her har de egen sykkelbane med et helt ekte busstoppskilt, gymsal i kjelleren og masse boltreplass i rom etter rom. Med fersk maling på veggene, og planer om oppussing av blant annet garderobene, er Smellhaugen barnehage i utvikling.

Nye tider

Den viktigste utviklingen er nok likevel på det mer personlige og menneskelige planet.

– Jeg startet som styrer i august, og vi har jobbet mye med voksenrollen i barnehagen, sier Hilde Harvik Solum til Eikerbladet.

Med fire nye ansatte, og en ny pedagog på vei inn, er det en ny giv i barnehagen.

Viktige foreldre

Også foreldre samarbeider godt med de ansatte om den kommunale barnehagen. Hver måned sponser FAU en overraskelse til barna. Barnehagen har hatt besøk av tryllekunstner, Bjørnis brannbamse, fått bøker og spill. Desembergaven var mat til barnas julebord og en rundtur med hest og vogn.

– Samarbeidet med foreldrene er veldig viktig og noe vi setter veldig pris på. De er flinke til å komme med tilbakemeldinger både på godt og vondt, roser Harvik Solum.

Les også: Flytter inn i topp moderne bygg til 40 millioner

Kom og lek

Øvre Eiker kommune har «kom og lek» som satsingsområde i barnehagene, og i Smellhaugen har de omfavnet konseptet.

– Vi har leker hvor barna selv bestemmer hva det skal brukes til, leker hvor det ikke er satt hva som er meningen, forklarer Harvik Solum.

Et eksempel er de grønne stablekassene i plast som vi kjenner igjen fra frukt- og grønt disken i dagligvarebutikken. De er solide, har frisk farge, kan brettes sammen og stables til de utroligste kunstverk.

– Det fungerer veldig bra. Vi merker at barna leker bedre, og at det er mindre konflikter, sier den blide styreren.

Jo T. Sørumshaugen (5) digger å trylle fram smarte ting som en sofa eller en trapp av kassene. På null komma svisj har han satt sammen et mesterverk til ære for Eikerbladet, men hva det kan brukes til er ikke helt klart.

– Jeg er ikke helt sikker, sier den litt ordknappe femåringen som er fornøyd uansett.

Les også:

Hans Ivar arrangerer 100 selskaper i året - julaften åpner han også dørene

Bygger landets første utendørs padel-tennisbane til rundt en halv million