Vil redde bygdas samlingssted - vurderer kjøp

KJØP: Øvre Eiker kommune vil selge Fjerdingstad Grendehus i Skotselv. Østsiden velforening vil redde huset og vurderer nå å et kjøp.

KJØP: Øvre Eiker kommune vil selge Fjerdingstad Grendehus i Skotselv. Østsiden velforening vil redde huset og vurderer nå å et kjøp. Foto:

Østsiden velforening inviterer til folkemøte tirsdag kveld med mål om å redde Fjerdingstad Grendehus i Skotselv.

DEL

Folkemøtet kommer av at Øvre Eiker kommune vurderer å selge grendehuset av økonomiske årsaker samt andre bygninger de ikke trenger lenger.

– Vi vurderer å kjøpe huset fra kommunen. Derfor trenger vi å lodde stemningen og få med oss folk i nærmiljøet, sier Sine Frødin, leder av Østsiden Vel til Eikerbladet.

LES OGSÅ: Milliondryss fra banken til 20 mottakere i Eiker

Grendehuset som ble bygget i 1922 har vært et samlingssted for nærmiljøet i en årrekke, og dugnadsånden har bidratt sterkt til å holde liv i forsamlingshuset.

Frødin sier at ved et eventuelt kjøp, må nærmiljøet være villig til å engasjere mer enn tidligere.

– Vi må ha et samlingssted i et lite tettsted som dette. Dessuten er det viktig å videreføre tradisjoner som den årlige 17. mai-feiringen, spillkvelder og lignende, sier Frødin.

LES OGSÅ: – Vi har solgt spekemat for 20 millioner kroner

Imidlertid haster det å finne en løsning. Frødin opplyser at dette må avgjøres i løpet av høsten.

– Dette er en sted som mange er knytta til, meg inkludert. Jeg har mange gode minner derfra, sier hun.

Nylig sikret Frødin seg en plass i Øvre Eiker kommunestyre for Høyre. Hun forsikrer at det ikke er et problem når det gjelder hennes rolle i velforeningen.

– Jeg har ennå ikke tiltrådt i kommunestyret, men jeg har sjekka at det ikke er noe konflikt.

LES OGSÅ: 85.000 nordmenn har bestilt reise med konkursrammede Ving de neste 12 månedene

Sine Frødin er leder av Østsiden velforening. Nå inviterer de til folkemøte for å redde Fjerdingstad Grendehus i Skotselv.

Sine Frødin er leder av Østsiden velforening. Nå inviterer de til folkemøte for å redde Fjerdingstad Grendehus i Skotselv. Foto:

Artikkeltags