Setter opp skiflygingstog fra Eiker

– La bilen stå, pakk sekken med flagg og hopp på skiflygingstoget i Mjøndalen, oppfordrer visepresident Leif Arne Berget og president Wenche Backe i organisasjonskomiteen i Vikersund. 

– La bilen stå, pakk sekken med flagg og hopp på skiflygingstoget i Mjøndalen, oppfordrer visepresident Leif Arne Berget og president Wenche Backe i organisasjonskomiteen i Vikersund.  Foto:

For første gang siden 2013 setter NSB opp skiflygingstog til Vikersund.

DEL

– Hvert år får vi spørsmål om det er mulig å ta toget fra Eiker til skiflygingsrennene. Derfor er vi strålende fornøyd med at NSB nå setter opp egne tog. Vi håper virkelig at så mange som mulig tar toget til Vikersund.

– Det blir første gang siden 2013 vi setter opp egne skiflygingstog til Vikersund 16. og 17. mars. Vi gjør dette for å teste interessen for å ta toget til skiflygingsrennene, særlig med tanke på VM i 2022, sier Jan Andreassen, driftssjef i NSB Øst.

Forhåndskjøp lurt

Til vanlig går det ikke lokaltog til Vikersund. Stasjonen betjenes kun av et par tog på Bergensbanen. Skiflygingstoget fra Oslo kommer til å stoppe ved Lysaker, Sandvika, Asker, Lier, Drammen, Gulskogen, Mjøndalen og Hokksund før skiflygingsbygda Vikersund.

– Fra Vikersund kan man ta skyttelbuss til bakken, eller gå de fire kilometerne til bakken, forklarer Wenche Backe, president i organisasjonskomiteen i Vikersund. 

Til rennet setter NSB opp én avgang lørdag og én avgang søndag. Togene går 13.02 fra Oslo, og returnerer klokken 20 fra Vikersund. NSB oppfordrer publikum til å kjøpe billetter på forhånd.
 

Tog med underholdning

Søndagen er det familiedag i Vikersundbakken med masse barneaktiviteter. Men allerede på toget tyvstarter underholdningen. 
– På toget kommer det på en ekstra passasjer som skal lage show og moro for barna allerede før de har kommet til bakken. Vi håper dette gjør at flere familier lar bilen stå igjen hjemme, og tar toget til familiedagen, sier Wenche Backe i Vikersund. 

Buss

Togtilbudet kommer i tillegg til et omfattende transporttilbud som blir satt opp til Raw Air-finalen i Vikersund 15.–17. mars. 
– Nettbuss setter opp egne hoppbusser fra Hønefoss, Kongsberg, Notodden og Oslo direkte til Vikersund hoppsenter. På disse avgangene må man kjøpe billetter på forhånd via våre nettsider.

– I tillegg går ordinære bussavganger fra Drammen, Hokksund og Hønefoss etter vanlige rutetider. Disse avgangene kan fort bli fulle, forteller Backe.

Skyttelbusser fra parkeringsplasser

I tillegg til kollektivmulighetene kan man parkere ved skiltede parkeringsplasser i Modum, og hoppe på skyttelbusser som går fra 08.00 fredag, lørdag og søndag. Utover dagen vil skyttelbussene gå kontinuerlig fra Åmot, Geithus og Vikersund, og stoppe på signal.

– Det er ikke mulig å kjøre privatbil inn i hoppsenteret. Som tidligere år vil veien bli fysisk sperret, understreker Backe.

Setter opp nattbuss fredag

Skyttelbussene vil kjøre i Modum til etter festene er slutt fredag og lørdag. Etter rennet fredag kveld er det konsert med Postgirobygget. Når festen er ferdig fredag kveld, blir det satt opp egen nattbuss til Hønefoss og Drammen.

– Nattbussbillettene må man kjøpe på forhånd på våre nettsider, poengterer Backe.

Artikkeltags