Onsdag morgen kan du søke i skattelistene

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag offentliggjøres skattelistene for 2017. Da bringer vi topplistene for inntekt, skatt og formue i drammensdistriktet. Og du kan selv sjekke naboen din.

DEL

Fra klokken 07:00 onsdag morgen vil Eikerbladet presentere de lokale skattelistene. Da vil du kunne se hvem som betalte mest skatt i Øvre og Nedre Eiker. Og se hvem som topper skattelistene i fylket.

Sjekk topplistene her:

Her er topplista for Nedre Eiker 

Her er topplista for Øvre Eiker 

Skamfull kø

Sakene som legges ut onsdag er forbeholdt våre abonnenter. Her kan du tegne abonnement.

Alle kan søke i skattelistene, men da vil den du sjekker få beskjed om at du har gjort det.

– For dem som ikke vil legge seg ut med naboen kan de kanskje være fornøyd med det som blir lagt ut på eikerbladet.no. Det er ingen som forteller at du har tittet der, sier ansvarlig redaktør, Stig Odenrud.

– I min ungdomstid var det en stille og kanskje litt skamfull kø med folk da de digre bøkene med skattelister ble lagt ut, gjerne innerst i en halvmørk gang. De som sto der vendte gjerne ryggen til om det kom noen de kjente. «Titterne» ble ofte sett ned på av folk flest, forteller han.

Ikke bare snoking

Det er gode grunner til at skattelistene i Norge er åpne for allmennheten.

– Selv om noen synes at sine egne opplysninger om inntekt og skatt er en privatsak, så er det ikke det. Åpenhet er godt for både demokrati og skattemoral. Det virker også preventivt som skatteunndragelse. Skatteinntekter er viktig for at vi skal løse fellesskapets oppgaver, og da må alle bidra, sier redaktøren.

Allerede fra klokken 07:00 kan du selv gå inn for å søke i årets skattelister på skatteetaten.no. Du kan søke både din egen skatt og for eksempel naboens.

3,2 millioner fikk penger igjen

I en pressemelding skriver Skatteetaten at det samlede skatteoppgjøret for 2017 viser at lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende til sammen har betalt 492 milliarder kroner i skatt og avgift på inntekt og formue. 317.000 selskaper har betalt til sammen 81 milliarder kroner i skatt (unntatt petroleum).

3,2 millioner lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende fikk tilbakebetalt skatt til gode i årets skatteoppgjør, og 760.000 betalte restskatt. For tre av fire personer som fikk skatt til gode eller restskatt er beløpet under 15.000 kroner. For én av 25 (fire prosent) er beløpet over 50.000 kroner.

PÅ DENNE SAMLESIDEN VIL SKATTELISTER OG REDAKSJONELLE SAKER OM SKATT KOMME FORTLØPENDE UT PÅ EIKERBLADET.NO

Artikkeltags