Gå til sidens hovedinnhold

Sp-Magnus refser Sp-Sandra

Artikkelen er over 3 år gammel

Magnus Weggesrud gir stortingsrepresentant Sandra Borch en verbal smekk.

NRK-STREIKEN

I VG tar Borch til orde for at fagforeningene lar NRKs programledere til den planlagte 17.-maidekingen få fritak for streiken.

Tirsdag gikk 1.700 NRK-ansette i strek etter at de tross forhandlinger på ikke kom til enighet med arbeidsgiveren. Konsekvensen er at en rekke programmer på lisenskanalen utgår.

LES OGSÅ: De røde maidagene

Oppfordring

– Vi oppfordrer NRK og Norsk Journalistlag til å sende 17. mai-sendingen, sier Sps Sandra Borch til VG.

– Jeg har full forståelse for streiken, men NRK er viktig for mange, særlig viktig for de mange gamle som ikke kommer seg ut for å feire grunnlovsdagen, sier hun.

– Skivebom

Weggesrud mener dette er skivebom av eget parti. På sin Facebookprofil skriver han:

«Vi skal respektere at arbeidsfolk benytter seg av streik som virkemiddel i kampen for skikkelig lønn og arbeidsvilkår. Dette skal vi ikke røre så lenge liv og helse ikke er i fare. Det er det i dette tilfellet ikke. Og politisk press på en av partene i konflikt sømmer seg ikke.

Det er lov å håpe på en løsning før 17. mai, men vi må respektere spillereglene i det velorganiserte arbeidslivet vi har. Så får man se på TV2 som også har flotte sendinger 17. mai hvis man ikke har mulighet til å bevege seg ut.»

Les også

Trygg på suksess for MS Eikern

 

Lisensen tilbake

Stortingsrepresentant i Frp Sivert Bjørnstad mener at NRK må betale tilbake de pengene de sparer på den nå påbegynte streiken blant statskanalens 1700 journalister, skriver VG.

Sandra Konstance Nygård Borch 

  • Ble valgt inn på Stortinget fra Troms i stortingsvalget 2017, der hun var Senterpartiets førstekandidat i Troms.
  • Hun var fra 2011 til 2013 leder i Senterungdommen.

 

Magnus Weggesrud 

  • Har sittet i sentralstyret siden 2013, fra 2015-2016 var han organisatorisk nestleder og er fra 2016 politisk nestleder i Senterungdommen.
  • Er oppvokst i Sigdal, men bor nå i Solbergelva.
  • Er fra 2015 gruppeleder for Senterpartiet i kommunestyret i Nedre Eiker, og er i perioden 2015-2019 nestleder i kontrollutvalget.
  • I perioden 2017-2021 er han 2. vara til Stortinget for Senterpartiet i Buskerud.

 

Kommentarer til denne saken