Gedigent funn av ulovlige våpen – 67 personer pågrepet

BESLAGLAGT: Gjennom «Operasjon Bonanza» har Sørøst politidistrikt beslaglagt over 2.000 våpen. Foto: Politiet

BESLAGLAGT: Gjennom «Operasjon Bonanza» har Sørøst politidistrikt beslaglagt over 2.000 våpen. Foto: Politiet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

67 personer er siktet og 2.361 våpen beslaglagt i en politiaksjon mot ulovlige våpen. Det er opprettet straffesaker mot flere ansatte i politiet og Forsvaret.

DEL

«Operasjon Bonanza»Politiet orienterte om etterforskningen på en pressekonferanse i Tønsberg onsdag.

– Som et resultat av den omfattende etterforskningen er det tatt beslag i betydelige mengder våpen over store deler av Sør-Norge. Det er blant annet gjort større beslag hos personer som definerer seg som våpensamlere, sier Lena Reif, leder for Felles enhet for etterforskning og etterretning i Sørøst politidistrikt.

Etterforskningen har blant annet avdekket mangelfulle rutiner i både politiet og Forsvaret. Det er avdekket straffesaker mot flere personer som arbeider i politiet og Forsvaret.

–Dårlige rutiner i både Forsvaret og politiet kan være en medvirkende årsak til omfanget av den ulovlige virksomheten. Flere av våpnene er underslått fra destruksjon i Forsvaret. Både i Forsvaret og politiet er det gjort tiltak for å påse at man har bedre kontroll på våpen, sier Skule Worpvik, seksjonsleder for spesiell etterforskning.

Politiet mener funnene gir grunn til bekymring når det gjelder registrering, destruering og plombering av våpen.

– Tilgangen til ulovlige våpen er stor, og det er bekymringsfullt med tanke på skadene disse våpnene kan utgjøre om de havner i feil hender. Dette har vært en målrettet satsing på tvers av flere politidistrikt ofr å ta bedre grep om våpenforvaltningen i Norge, sier Worpvik.

LES OGSÅ:

Artikkeltags