Rustet til vinterføre

Fornøyd dekkselger:  Nå er det «hjulestemning» hos Eiker Motorshop i Hokksund og eier Svein Rust forteller at de daglig sender ut store lastebillass med vinterdekk. - Du kan gjerne si at hjula går rundt om dagen, ler Rust.

Fornøyd dekkselger: Nå er det «hjulestemning» hos Eiker Motorshop i Hokksund og eier Svein Rust forteller at de daglig sender ut store lastebillass med vinterdekk. - Du kan gjerne si at hjula går rundt om dagen, ler Rust.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det nærmer seg vinter og snøføre, og det betyr høysesong hos Eiker Motorshop i Hokksund.

DEL

- Selv om det ikke er lov å sette på piggdekkene før 1. november, er det smart allerede nå å forberede seg på vinterdekk-sesongen, sier Svein Rust, eier av Eiker Motorshop.

Den lokale dekkgiganten, som selger omlag 30.000 dekk i året, har 1.000 kvadratmeter med lager, verksted og butikk i Eiker Næringspark i Hokksund.

- Vi har i forkant av vintersesongen fylt opp lageret med omlag 15.000 dekk og er godt forberedt på årets innrykk av kunder som trenger nye vinterdekk, sier Rust.

Piggfritt nå

Han forteller at de som skal ha piggfrie vinterdekk, bør vurdere å legge om allerede nå.

- Bakgrunnen for dette er at dekkene trenger å slites litt ned på tørr asfalt, før de får optimal gripeeffekt på snø, sier den erfarne dekkmannen som snart har importert og solgt dekk i 40 år.

Dekk er ferskvare

Han forteller at bilistene også må være klar over at dekk er å regne som ferskvare.

- Gummien i gamle dekk mister mye av sine gripeegenskaper og blir gjerne harde i løpet av tre sesonger og da hjeper det lite at mønsteret fortsatt er bra, sier Rust.

Han anbefaler derfor folk til skifte ut dekk som er eldre enn tre år.

- Hvilke vinterdekk vil du anbefale, og er det pigg eller piggfritt som er best?

- Jeg vil her henvise til dekktestene til NAF/Motor, men vi leverer alle de ledene merkene, sier han.

Når det gjelder pigg eller ikke, så sier Rust det helt kommer helt an på hvor folk kjører.

- Vi selger omlag 60 prosent piggfrie dekk, og de er på snøføre og asfalt mer enn gode nok. Men om folk kjøre mye på isete veier, er piggdekk klart det beste alternativet, sier han.

Artikkeltags