Gå til sidens hovedinnhold

Vant ikke, men fantastiske Joakim imponerte

Artikkelen er over 3 år gammel

Joakim Visnes gjorde sin beste dans i finalen i Norske talenter, og depper ikke selv om seieren glapp.

NORSKE TALENTER

– Jeg har fått mange meldinger fra mange gutter som også vil begynne å danse. Det inspirerer, fortalte Joakim foran en fullsatt H3 Arena på Fornebu, og en halv million TV-seere.

Applausen i salen ville nesten ingen ende ta etter at han hadde danset, og programleder Solveig Kloppen måtte ha fire forsøk for hun kom til orde etter Joakims forestilling.

Tuva Lutro fra Odda vant foran Bergen Shantykor med Vetle Tveiten Hoslemo fra Bykle på tredjeplass.

Til mamma

13-åringen fra Hokksund var først ut av de 12 finalistene. På introduksjonen til finalen fortalte han at han tilegnet dansen denne kvelden til mamma (Siw Visnes).

– Jeg hadde ingen anelse, og jeg ble veldig rørt, innrømmer mamma til Eikerbladets reporter på Fornebu.

Søster Julie (22) er stolt av det Joakim gjør.

– Han er helt fantastisk, for han gir aldri opp. Uansett om han får et slag i trynet nekter han å gi opp. Han bare står på som om ingen ting har skjedd. Han er en veldig god gutt, forteller hun.

Storesøsteren danset samme type dans som Joakim fram til 2014, men måtte kaste inn håndkleet på grunn av et tretthets-brudd i ryggen. Nå trener hun og Joakim sammen minst én gang i uka.

Ros til alle

Dommerne var imponert over alle finalistene. Flere av dem hadde valgt musikk og låter som var svært gjenkjennbare for de fleste ører. Det i seg selv er nok et smart trekk med tanke på å høste stemmer fra TV-seerne. For, i finalen var det bare publikums stemmer som betydde noe.

Dette sa dommerne om Joakim

Mona Berntsen

– Dette var din beste opptreden, og en av dine sterkeste prestasjoner. Det må du virkelig ta innover deg. Du er en gutt/ung mann som har en stor framtid i vente.

Bjarne Brøndbo

– Veldig, veldig bra, og du minner meg om hovedpersonen i forestillingen og filmen om Billy Elliot. Om en gutt som ikke gjør det andre, men det du selv brenner for.

Janne Formoe

– Du er så estetisk og det var så vakkert. Dette er det beste du har du har gjort i Norske talenter.

Mia Gundersen

– Du danser så grasiøs og med et fantastisk uttrykk. En flott dans til tin mor, og til alle andre mødre.

Kommentarer til denne saken