Krokstadelvakoret Samklang

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

2018 startet tøft for koret uten sin dirigent torgeir Hanssen som brått gikk bort i desember i fjor.

DEL

Nesten på dagen ett år etter presenterte de sin forestilling "Let the sunshine in" på Mjøndalen samfunnshus sist helg.

– Det har vært et år med gode og vonde stunder, latter og gråt – men vi har klart det gjennom hardt og målrettet arbeid! Og vi har kommet enda nærmere hverandre og samholdet har blitt enda sterkere, forteller Marianne Hordnes.

I disse dager forbereder de seg til nyttårskonsert som skal holde samme sted 6. januar. Med strålende tilbakemeldinger fra publikummet under juleforestillingen, som "dette var så rått" og "for et show!" er det store nok forventninger til konserten de har gitt navnet "Kunsten å være fyrverkeri".

Samklang ble stiftet i 1913 og hadde sin første øvelse 13.november dette året med 40 medlemmer. Første opptreden hadde koret på jubileumsfesten 17. mai 1914, og de avholdt sin første konsert i februar 1915. Gjennom 100 år har Samklang deltatt på og holdt konserter lokalt, rundt i Norge og i utlandet.

I perioden rundt 100-års jubileet i 2013 startet nytenkningen rundt videre utvikling av koret og deres mål fremover. De siste 5 årene har koret utviklet seg til et showkor og satset stort med 3 forestillinger av «SHOWTUNES» i 2016 og 2017, med stor suksess. De har gradvis utviklet seg fra et tradisjonelt kor, til et spenstig showkor som stadig strekker seg etter nye mål. Hovedmålet er ikke bare flerstemt sang, men også dans, koreografi og kostymer.

Les også:

Flytter inn i topp moderne bygg til 40 millioner

Julekonsert med Trine Rein
 

60.000 til unge talenter

Artikkeltags