Thomassen (Krf) føler seg politisk mobbet

Historisk: – Dette er et historisk samarbeid. Og det beste for kommunen, sier Høyres Elly Th. Thoresen. De fire partiene Ap, Høyre, SV og Frp skal styre sammen de neste årene. Bent Inge Bye blir ordfører, mens Elly Th. Thoresen blir varaordfører. Foto: Kari Sanden

Historisk: – Dette er et historisk samarbeid. Og det beste for kommunen, sier Høyres Elly Th. Thoresen. De fire partiene Ap, Høyre, SV og Frp skal styre sammen de neste årene. Bent Inge Bye blir ordfører, mens Elly Th. Thoresen blir varaordfører. Foto: Kari Sanden

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Søndag kveld slo samarbeidsavtalen ned som en bombe i Nedre Eiker. Ap, Høyre, Frp og Venstre skal styre kommunen den neste perioden. Nå er det avgjort.Thoresen (H) blir varaordfører og Bye (Ap)fortsetter som ordfører

DEL

– Vi ønsker å få kontroll på økonomien i kommunen. Det forener de store partiene i Nedre Eiker, sier Høyres Elly Th. Thoresen.

Bent Inge Bye blir sittende som ordfører, mens Thoresen blir varaordfører.

– Dette er et historisk samarbeid, legger Thoresen til.

Bombe

Samarbeidet slo ned som en bombe i kommunen søndag kveld.

– Vi hadde en samarbeidsavtale mellom Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Miljøpartiet De Grønne, Venstre og Sosialistisk Venstreparti fra 20. september. Den er opphevet, sier Bent Inge Bye.

Årsaken til bruddet ligger i forhandlingene om det politiske samarbeidet.

– Etter vår mening var det en avtale som ville medføre betydelig utgifter. Det må vi passe oss for nå, legger Bye til.

Det var V og SV som trakk seg først, og da valgte altså Ap å se nye veier.

– Det viktigste er å få orden på økonomien. Nå tar vi ansvar sammen med Høyre, Frp og SV, sier Bye.

Eiendomsskatt

Partiene har også inngått avtaler når det gjelder eiendomsskatt og privatisering.

– Det er greit for oss å si nei til privatisering når vi samtidig får nei til eiendomsskatt, sier Thoresen.

– Her er det rett og slett partier som tar økonomisk ansvar. Og jeg er sikker på at dette er det beste for Nedre Eiker, avslutter den påtroppende varaordføreren.

– Det verste jeg har opplevd

Turid S. Thomassen (KrF) mener at det er vanskelig å være politisk ærlig i Nedre Eiker.

– Denne avtalen kom som lyn fra klar himmel. Og jeg tror at dette er det verste jeg har opplevd i mitt 12-årige politiske liv, sier Thomassen.

Utestengt

Nå føler hun seg politisk mobbet og utestengt.

– Man må drive et åpent og redelig spill. Dette er en ukultur i det politiske miljøet i Nedre Eiker, legger Thomassen til.

– Vi har spilt med åpne kort hele tiden, og det de gjør her nå er svært uredelig. Vi ville ha kommet i havn med den politiske avtalen. KrF og sentrum står for stram økonomisk styring og kontroll. Sentrum ønsker ikke å skade noen, men dette er en uetisk politisk opptreden, avslutter hun.

Ordfører Bent Inge Bye skjønner at samarbeidsavtalen kan skape reaksjoner.

– Det viktigste for oss nå er å skape en god økonomi i kommunen. Og jeg skjønner at avtalen kan skape reaksjoner. Men jeg tror det er viktig å bevare fatningen, sier Bye.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken