Setter inn tiltak etter seksuelt krenkende hendelse i Solbergelva

Nedre Eiker kommune har iverksatt tiltak etter hendelsen der et barn skal ha blitt utsatt for en seksuelt krenkende hendelse.

DEL

(Drammens Tidende) NEDRE EIKER: Hendelsen skal ha skjedd i begynnelsen av forrige uke, i tidsrommet mellom klokken 13.30 og 15.30. Politiet har gjort undersøkelser på stedet, og avhørt barnet om episoden.

Fornærmede er et barn i barneskolealder.

Nedre Eiker kommune har hatt tett dialoig med politiet for å gi råd til foresatte ved den aktuelle skolen.

– Det er viktig at man ikke fokuserer for mye på at det vonde som kan skje. At man unngår at barnet blir for redd. Det holder å si at mamma eller pappa må vite hvor de er, og at de ikke får lov til å bli med noen de ikke kjenner, sier barnepsykolog Anne Mari Torgersen.

Hun vektlegger at foreldre må forsøke å betrygge barn som uttrykker engstelse og føler seg skremt etter å ha hørt eller snakket med venner om «lokkemenn».

– Da må man forsikre barnet om at sånne ting skjer veldig sjelden og at mamma og pappa passer på dem. For en periode kan det være nødvendig å følge barnet, eller at barnet ikke må være mye alene.

Flere tiltak

Kommunen foreslår disse tiltakene:

  • Følgegrupper; mange barn går sammen, gjerne organisert av de foresatte.
  • Barnet går sammen med en venn.
  • Snakk med barna deres om ulike situasjoner som kan oppstå og om hva barnet da skal gjøre. Man kan fortelle barnet at de ikke skal gå inn i biler til mennesker de ikke kjenner, at de skal si nei til invitasjoner fra fremmede.

I forbindelse med hendelsen i Solbergelva har kommunen opprettet et telefonnummer for barn/unge/foreldre eller andre som opplever seg berørt. Telefon betjenes av helsepersonell.

Telefonnummeret er 409 16 265, og er betjent hver ukedag mellom kl. 08.30 og 15.30.

Ikke sammenheng med tidligere overgrep

Politiet slår fast at denne hendelsen ikke har noen sammenheng med et tidligere forhold der et barn ble utsatt for et seksuelt overgrep i samme kommune.

– Vi bruker nå tid på å skaffe oss mest mulig informasjon ut fra det barnet har beskrevet. Vi kan ikke si noe mer om hendelsesforløpet eller hva slags straffbar handling det dreier seg om, men barnets historie er av en slik karakter at vi tar dette alvorlig, sier politiadvokat Hildegunn Teigen.

Politiet har hatt en siktet i saken, men mistanken mot denne personen er betydelig svekket. Gjerningspersonen er beskrevet som en voksen mann, og politiet vil i dag gjennomføre rundspørring i nærområdet til der hendelsen kan ha skjedd. Hensikten med rundspørringen er å kartlegge om noen har observert noe mistenkelig i det aktuelle tidsrommet. 

– Dette er et lite nærmiljø, og det er forståelig at dette oppleves skremmende. Det er derfor politiet nå gjør et grundig arbeid innledningsvis for å finne ut hva som har skjedd. Vårt råd til foreldre og foresatte er å utvise normal aktsomhet inntil videre, sier Teigen.

Tips i saken mottas på telefon 02800 eller telefon 459 77 644 etter kl. 18.

Artikkeltags