Etterlyser tips etter mulig seksuell krenkelse mot barn

Politiet har gjennomført undersøkelser og etterforsker en mulig seksuell krenkelse mot et barn i barneskolealder. Hendelsen skal ha skjedd i Solbergelva i begynnelsen av forrige uke.

DEL

(Drammens Tidende) NEDRE EIKER: Ifølge politiet har hendelsen skjedd ute, i tidsrommet mellom kl 13.30 og 15.30. Politiet har gjort undersøkelser på stedet. Barnet er også avhørt om hendelsen.

– Vi bruker nå tid på å skaffe oss mest mulig informasjon ut fra det barnet har beskrevet. Vi kan ikke si noe mer om hendelsesforløpet eller hva slags straffbar handling det dreier seg om, men barnets historie er av en slik karakter at vi tar dette alvorlig, sier politiadvokat Hildegunn Teigen.

Denne hendelsen har ingen sammenheng med et tidligere forhold der et barn ble utsatt for et overgrep i kommunen.

Politiet har hatt en siktet i saken, men mistanken mot denne personen er betydelig svekket. Gjerningspersonen er beskrevet som en voksen mann, og politiet vil i dag gjennomføre rundspørring i nærområdet til der hendelsen kan ha skjedd. Hensikten med rundspørringen er å kartlegge om noen har observert noe mistenkelig i det aktuelle tidsrommet. 

– Dette er et lite nærmiljø, og det er forståelig at dette oppleves skremmende. Det er derfor politiet nå gjør et grundig arbeid innledningsvis for å finne ut hva som har skjedd. Vårt råd til foreldre og foresatte er å utvise normal aktsomhet inntil videre, sier Teigen.

Kommune og skolen som barnet går på er informert om hendelsen.

Tips i saken mottas på telefon 02800 eller telefon 459 77 644 etter kl 18.

Artikkeltags